Elindul Magyarországon az oltáslekérdező lehetőség

Fotó: Mosonmagyaróvár, 2021. március 25. Oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját az asszisztens a mosonmagyaróvári háziorvosi rendelő oltópontján 2021. március 25-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ennek köszönhetően megtudhatjuk, hogy az oltásra való regisztrációnk már megtörtént, vagy sem. Ha nem, akkor sincs miért aggódni, amiről Müller Cecília országos tisztifőorvos adott tájékoztatást.

Még mindig sokan vannak, akik nem regisztráltak az oltásra, mely az egyetlen esély a koronavírus elleni harcban. Hatalmas szükség van a vakcinákra, látván a harmadik hullám erejét, és már azt is tudhatjuk, hogy hányan fekszenek jelenleg az intenzív osztályokon.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Miután a magyar kormány egy nagyon fontos kérdést tisztázott a halálozási számok kapcsán, Müller az operatív sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a mai naptól elindul egy oltáslekérdező lehetőség a koronavirus.gov.hu oldalon.

Ennek lényege, hogy lekérdezhetjük a regisztrációnk státuszát, tehát megtudhatjuk, hogy az már él-e, vagy feldolgozás alatt áll, esetlegesen vannak hiányosságok, amiket pótolnunk kell, hogy a regisztráció érvényes legyen.

Ma délutántól lesz elérhető ez a felület a honlapon azok számára, akik már regisztráltak, de még nem kaptak oltást. Egyszerűen lekérdezhetik, hogy a regisztrációjuk milyen státuszban van. Ehhez csak a TAJ-számot és a születési dátumot kell megadnunk.

Ha egy „IGEN” üzenet jelenik meg a képernyőn, akkor semmi teendőnk nincs, a megfelelő időben értesíteni fognak bennünket az oltásról. Ha egy „NEM” üzenet lesz ott a képernyőnkön, akkor az azt jelentheti, hogy még nem történt meg a regisztráció jóváhagyása.

Azok mehetnek a magyarországi Eb-meccsekre, akiket már beoltottak

Müller hangsúlyozta, ekkor sem kell megijedni, akár az interneten, akár a postán keresztül regisztráltunk, néhány napra szükség lehet a jóváhagyáshoz. Ha azonban néhány hét is eltelt azóta, akkor valószínűleg rosszul lett kitöltve az adatlap. Az [email protected] e-mail címen keresztül lehet javítani a regisztrációt az adatok pótlásával.