Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Magyarország kormánya egy nagyon fontos kérdést tisztázott a halálozási számok kapcsán

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gulyás Gergely tisztázta a kérdést, rámutatván arra, hogy az őket ért támadások nem helyesek, hiszen az országok más és más módon rögzítik a halálozásokat.

A harmadik hullám minden eddiginél erősebben tombol, még mindig nem lehet arról beszélni, hogy tetőzött volna. Az első és a második hullám sem volt ennyire intenzív, mivel az akkori vírus gyengébben, lassabban terjedt.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Ezzel szemben az új mutációk sokkal gyorsabban és intenzívebben képesek terjedni, illetve veszélyesebbek is. A legutóbbi 24 óra járványügyi adatai is aggasztóak voltak, több mint 270 ember hunyt el az elmúlt napon a COVID szövődményei miatt.

A halálozási arányokról szóló hírekre Gulyás Gergely miniszter reagált a kormányinfó ideje alatt csütörtök délelőtt. Gulyás igyekezett tisztázni egy fontos kérdést, független attól, hogy szerinte is nagyon komoly a helyzet.

Elmondta, a legmagasabb halálozásokra vonatkozó vádak nem felelnek meg a tényeknek. „Minden európai uniós ország különböző eljárásrend, vagy különböző protokoll szerint jelenti a haláleseteket, ezért nagyon sok olyan eset van más országokban, amit mi egyébként koronavírusos betegként, vagy koronavírusos halálként tüntetünk föl, máshol pedig nem számít ennek.”

Hamarosan kiderül, kaphatnak-e oltást a kismamák Magyarországon

„Ezért egy objektív összehasonlítási mód van, ez pedig a többlethalálozás, tehát egyes országokban mennyivel többen haltak meg a tavalyi évben, vagy az elmúlt hónapban, mint ahogy az azt megelőző évben, vagy az azt megelőző öt év átlagában.”

Gulyás hangsúlyozta, ha valaki megnézi ezeket a statisztikákat, akkor Magyarország az eredményesen védekező országok közé tartozik. Ha pedig a teljes képet nézzük, és a valós adatokat, akkor Magyarország jobban áll ezen a területen, mint a legtöbb uniós ország.