Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Elmondta a rendőrség, blokkolták-e az internetet Magyar Péter gyűlésein

Visszautasította a rendőrség Magyar Péter állításait, miszerint a titkosszolgálat akadályozná az internet-hozzáférést a Tisza Párt rendezvényein.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter vádjai szerint a titkosszolgálat szándékosan blokkolja az internetkapcsolatot a Tisza Párt országos körútjának állomásain, állításait alátámasztva pedig képeket is megosztott a közösségi oldalán.

A rendőrség azonban határozottan cáfolja ezeket az állításokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata által kiadott közleményben leszögezik, hogy semmilyen módon nem avatkoztak bele az internet vagy mobilhálózatok elérhetőségébe. A közlemény szerint a rendőrségnek nincs is tudomása ilyen jellegű tevékenységről.

„A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk.

A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak.”, írták.