Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Elhunyt Tohru Okada, a PlayStation ikonikus hangeffektjének alkotója

Fotó: Unsplash/Fabian Albert
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Bizonyára minden PS-tulajdonos fülében visszhangzik az ikonikus dallam, melynek alkotója 73 éves korában életét vesztette.

A GameSpot számolt be a szomorú hírről: 73 éves korában elhunyt Tohru Okada, a PlayStation logóhoz tartozó ikonikus hangeffekt megalkotója. A japán zenész és zenei producer a japán média értesülései szerint szívelégtelenségben hunyt el.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Okada a játékiparban javarészt a PlayStation számára készült reklámokban végzett munkájáról ismert. Legrövidebb, ám egyben legjelentősebb munkáját pedig a mai napig számos PlayStation-reklámban hallhatjuk.

A zenész komponálta azt a dallamot is, melyet a kilencvenes években lehetett hallani az emlékezetes Crash Bandicoot-reklámok alatt, de ami ennél is jelentősebb, az az, hogy ő alkotta meg azt az ikonikus hangeffektet is, mely a PlayStation logójához tartozik:

Ez a bizonyos hang teljes mértékben kiállta az idő próbáját, ugyanis több mint 25 éve része a márkának, sőt, mondhatni eggyé is vált vele. Olyannyira, hogy sokan talán már észre sem veszik, hogy minden alkalommal felcsendül ez a dallam, amikor megjelenik a PS-logó.