Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Egy ontariói fodrászat a korlátozások ellenére egy kiskapu segítségével újranyitotta üzletét

not image

Borbély Fanni

2021. január 26. - 00:16

A tartományi lezárások ellenére egy ontariói fodrászat újból megnyitotta kapuit a vendégek előtt, mindezt egy kiskapu segítségével tudták abszolválni, mely a tulajdonos állítása szerint legális működést biztosít számukra.

A Chrome Artistic Barber csapata újra visszatért, ám egy olyan változtatást eszközöltek, mely a helyi rendeletek szerint lehetővé teszi, hogy legálisan működjenek: oly módon újították meg szalonjukat, hogy egy produkciós irodává/filmstúdióvá alakították az üzletet.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Alicia Hirter tulajdonos kamerákat, lámpákat és mikrofonokat vásárolt az üzlethelyiségbe, így Ontario tartományi rendelete alapján, miszerint a film- és televíziós produkciók a továbbiakban is működhetnek, úgy a fodrászat is kinyithat.

Hirter a CTV News Torontonak úgy nyilatkozott, a fodrászat komplett meghallgatásokat tart az üzletben, honlapjuk szerint pedig ügyfeleik felnőtt és gyermek meghallgatásokra foglalhatnak időpontot. A foglalás részleteiben rejlik a lényeg: a vendégek ugyanúgy megkaphatják a szokásos mosás, vágás, szárítás szolgáltatást, miközben megvitatják az élet nagy dolgait a fodrásszal.

A “meghallgatásokat” egyébként rögzítik, amennyiben a jövőben szükség lenne rá, de állítólag valóban fel fogják használni a felvételeket, későbbi podcastekhez. Hirter elmondta, amikor a vendégek megérkeznek a “meghallgatásra” alá kell írniuk egy tehetségkutató űrlapot, valamint át kell esniük a koronavírus-teszten is.

A vendégek nem kötelesek maszkot viselni az üzletben, ugyanis a kormány rendelete alapján az előadók mentesülnek a szabály alól. A tulajdonos jelezte, hogy idestova 18 éve működő vállalkozását másképp nem tudta volna fenntartani a jelenlegi helyzetben, így jutott erre a döntésre.