Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Szövetmaszkok helyett csak a sebészeti maszkok védhetnek a koronavírustól?

Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A francia kormány legújabb ajánlása szerint az állampolgároknak otthoni készítésű ruhaanyagokból készült szájmaszkok helyett orvosi arcvédőket kellene használniuk.

Franciaországban már egy jó ideje kötelező nyilvános helyeken a maszkviselés, egészen mostanáig azonban egyetlen útmutatót sem adtak ki azzal kapcsolatban, pontosan milyen védőfelszereléseket érdemes hordani a maximális védelem érdekében.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Olivier Veran egészségügyi miniszter a francia TF1 televíziós csatornának adott nyilatkozatában elmondta, akkor lehetnek csak védve a lakosok a koronavírustól, ha szövetmaszkok helyett sebészeti maszkokat viselnek – számolt be róla a Reuters hírügynökség

Veran hozzátette, a síközpontok továbbra is zárva tartanak, ezért a sportolók februárig, vagyis a téli iskolaszünet végéig egészen biztosan nem fogják tudni meglátogatni a francia Alpokat. A miniszter közölte, ha a helyzet a kijárási tilalom és a lezárások ellenére sem javul, a kormány készen áll tovább szigorítani az országos zárlaton.

“Még az őszinél is sokkal szigorúbb korlátozások léphetnek érvénybe, ha a fertőzöttek száma továbbra is magas marad. A jelenlegi országos zárlatnál erőteljesebb lockdownra is szükségünk lehet.”

Franciaországban a pandémia kitörése óta 71 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Az infekciós ráta az előző hetekben sem csökkent, az iskolák és a nem nélkülözhetetlen kategóriába sorolt üzletek azonban nyitva tarthatnak.

Mivel rohamtempóban növekszik a COVID-19 reprodukciós arányszáma, ezért az egészségügyi hatóságok figyelmeztettek, a sokkal fertőzőképesebb variánsok térnyerése előtt jó ötlet lenne, ha szigorúbb rendeletekkel szabályoznák az emberek szabad mozgását.