Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Dobrev Klára máris megtalálta a felelőst a benzinárstop eltörléséért: Orbán Viktor

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az árnyék-miniszterelnök azonban tudja, hogy van egy jobb út, amelyet ők az árnyékkormányukkal meg is valósítanának. 

Dobrev Klára is reagált rá, hogy a kormány a Mol javaslatára úgy döntött, hogy eltörlik az üzemanyag-árstopot, ez pedig azzal járt, hogy visszaállt a 95-ös benzin és a gázolaj jövedéki adójának a mértéke is. 

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A miniszterelnök viszont nem sokkal később azt is bejelentette, hogy a Moltól elvonják az eladásokból keletkezett extraprofitot. A Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány 95 százalékra emelte a Molnak azt az extraprofitadóját, amit a Brent és az Urál olajárak különbségén nyer.

Dobrev Klára tudja, hogy lehetne megóvni a magyarokat a tehertől 

Dobrev Klára, az árnyékkormány vezetője a közösségi oldalán reagált, mondván, hogy „van egy másik, van egy jobb út”, amelyet ő ismer, „ezzel olcsóbb lenne az üzemanyag, és meg lehetne óvni a magyarokat attól a tehertől, amelyet Orbánék elhibázott politikája miatt kell cipelniük.”

„Orbán Viktor az egekbe emelte a benzin árát. A megfizethetetlen benzinár első számú felelősét Orbán Viktornak hívják” – írta. 

Felrótta Orbán Viktornak, hogy „arra a szankcióra hivatkoznak, amelyről Orbán büszkén hirdette, hogy Magyarország mentességet kapott”, de „az üzemanyaghiánytól már akkor szenvedett Magyarország, amikor még nem is voltak szankciók”. 

„Az ársapka eltörlése Orbán Viktor döntése volt, a következményekért is ő felel” – jelentette ki. 

„Pedig van másik, van jobb út! Az árnyékkormány azonnal és jelentősen csökkentené a jövedéki adót. Ezzel olcsóbb lenne az üzemanyag, és meg lehetne óvni a magyarokat attól a tehertől, amelyet Orbánék elhibázott politikája miatt kell cipelniük” – osztotta meg.