Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Détári Lajos: Ronaldo nem, de Messi olyan magasságokba emelkedhet, mint Maradona

A portugál Cristiano Ronaldo egy kihagyott gólhelyzet után a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Marokkó-Portugália mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én. Portugália 1-0-ra kikapott. MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Détári Lajos szakkommentátor úgy látja, Marokkó teljesítménye vitathatatlan, ám arra számít, hogy a franciák képesek lesznek megállítani a marokkói csapatot az elődöntőben. A játékosok kapcsán is megosztotta véleményét.

Détári Lajos, a Magyar Nemzet világbajnoki szakkommentátora elismerően vélekedik Marokkóról a legutóbbi parádés teljesítményük nyomán, ám arra számít, hogy Franciaország még az afrikai ország lendülete ellenére is képes lesz megállítani a marokkóiakat.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A korábban világválogatott magyar focista úgy látja, Horvátország és Argentína között a tizenegyeseken múlik majd a végeredmény. A katari világbajnokság negyeddöntőinek már vége, Détári Lajos pedig előre megjósolta, hogy lesz egy meglepetéscsapat, noha az még őt is meglepte, hogy Marokkó lett az.

A szakkommentátor a Magyar Nemzet jelentése szerint úgy fogalmazott, Marokkóról a görögök kétezernégyes Európa-bajnoki aranyérme jutott eszébe, mivel egy szervezett, jó csapatot látott most a pályán, mely “egy gólra mindig képes, és azzal is nyerni tud”.

Ugyanakkor rámutatott, azt nem gondolja, hogy ennél is bravúrosabb eredményeket lesznek képesek elérni a torna hátralévő részében, s úgy látja, hogy a franciák fognak győzedelmeskedni az elődöntőben. Portugália kapcsán úgy nyilatkozott, hogy bár elismeri a nagyszerű játékosokat a csapatban, maga a csapat nem győzte meg teljesítmény tekintetében.

Ha már Franciaország, volt egy negyeddöntő

A franciákra kitérve a szakkommentátor emlékeztetett, volt egy másik negyeddöntő is, melyben Franciaország 2-1-re győzte le Angliát, annak ellenére, hogy Harry Kane-nek lehetősége lett volna egyenlíteni a tizenegyessel. Détári meglátása szerint az angolok csapatkapitánya jól cselekedett, amikor a meccsen a második büntetőt is bevállalta.

Noha a szakértő 2-2-es végeredményre számított, úgy látja, a franciák győzelme nem volt véletlen, hiszen klasszis játékosokból áll a csapat, és jó az összhang közöttük. Az Argentína és Hollandia között zajlott igen feszült hangulatú mérkőzés kapcsán először Messi briliáns gólpasszát és büntetőjét említette, mely hozzájárult a 2-2-es döntetlenhez, de akkor sem hibázott, amikor tizenegyesekre került sor.

Détári Lajos meglátása szerint Messi a kulcsembere az argentin csapat sikerének, s úgy fogalmazott, “tíz ember azért van a pályán, hogy alájátsszon Messinek, és tőle várja a csodát, amelyet ő eddig hozott is”. Kiemelte Molina káprázatos labdajátékát és gólját is, ám a horvátok elleni mérkőzés kapcsán már nem ilyen pozitív.

A szakkommentátor szerint ugyanis hiába menetelt szépen Argentína, a horvátok ellen nehezebb dolguk lesz, mivel Modricék csapat kiváló, és még a braziloktól sem ijedtek meg, bebizonyítva, hogy egy szervezett és alázatos csapat az övék, ilyen hozzáállással pedig akár a legnagyobb klasszisokat is képesek legyőzni.

Ronaldo és Messi

Végezetül kitért a vb-n játszó klasszisokra is, nevezetesen Messire és Ronaldóra: utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, a portugál most is csereként állt be, ezzel pedig csalódást okozott a csapatnak, s látszólag önmagának is. Megemlítette a klasszis korát is, Détári szerint ugyanis bár csodálatos karriert futott be, tudni kell azt is, hogy mikor kell visszavonulni.

Szerinte Ronaldo “már nem ő a főszereplő, nem értette meg az idő szavát”, és most nem szépen lépett le a “világbajnokság színpadáról”, kiemelve, hogy mindez méltatlan a játékos múltjához. Messi azonban meglátása szerint más karakter, aki az argentinoknál még mindig meghatározó alak, jó formában van, és ha megnyerik a világbajnokságot, meglehet, vissza is vonul. De nem akárhogy: “Diego Maradona mellé emelkedik a futballistenek sorában”.