Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Hatalmas fizetéssel csábítanak dagesztáni tanárokat Donyeckbe és Luhanszkba

Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” fegyverese felméri az okozott kárt egy donyecki iskolaépületben 2022. május 30-án, miután a helyi hatóságok közlése szerint az ukrán hadsereg nehézfegyverekkel lõtte Donyeck városát. Csapások érték a városközpontot és négy közoktatási intézményt. A támadásban legkevesebb három ember, köztük egy gyermek életét vesztette, huszonegyen megsérültek. MTI/EPA/Alessandro Guerra
not image

Nagy Noel

2022. július 12. - 19:37

Az önhatalmúlag kikiáltott szakadár köztársaságokban meg akarja szilárdítani az orosz oktatási rendszert, amihez az Orosz Föderációban tapasztalatot szerző tanárok szükségesek.

A helyi sajtó alapján pedig most az Ukrajinszka Pravda arról számolt be, hogy a dagesztáni oktatási és tudományos minisztérium már meg is kezdte a helyi tanárok toborzását, akiket majd átvezényelnek az úgynevezett Donyecki Népköztársaság és Luhanszki Népköztársaság területére.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

A lap szerint a dagesztáni oktatásügy egyenesen a szövetségi oktatási minisztériumtól kapott levelet, amelyben közölték, hogy fontos információkat kell megosztaniuk a dolgozókról annak érdekében, hogy a donyecki és luhanszki oktatási évet meg tudják szervezni.

A levélben ráadásul hangsúlyozták azt is, hogy a jelentkezők esetében arra számítanak, hogy huzamosabb időre utaznak a szakadár régiókba, megalapozva ezzel a helyi, orosz oktatási rendszer alapú oktatást.

A lap tudomása szerint július 8-ig 60-an adták be a jelentkezésüket, hogy az oroszok által megszállt területekre költözzenek. A hatóságok ezért cserébe meglehetősen busás fizetést ígérnek orosz viszonylatban, ami a dagesztániaknak azért is vonzó, mert egy alacsony életszínvonalú területe a Föderációnak.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Úgy tudni azonban, hogy az orosz hatóságok akár megduplázott fizetéssel, plusz napi 8000 rubeles (52 ezer forint) további támogatással csábítják a tanárokat, amely orosz viszonylatban olyan jelentős összeg, amit sokan nem tudnak visszautasítani.

Nem érdemes azonban készpénzként kezelni ezt a hatósági ígéretet, mivel az Orosz Föderáció esetében nem példátlan, hogy a hatóságok átverik a lakosokat. A katonákkal kapcsolatban lehetett több ilyen esetről hallani, hogy jelentős összegre kaptak a harcosok ígéretet, aminek a felét se látták.

Igazolja a háború népirtó jellegét azonban, hogy az ukrán oktatás csíráját is ki akarják irtani a területről és teljesen oroszosítani akarják azt. Kérdéses, hogy az ukránok még vissza tudják-e foglalni a jogos területüket, ahol most a betolakodók alakítják az oktatást.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.