Új szerepet kaphat Casemiro a Real Madridnál Ramos távozását követően

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.június.21 - 10:18

Arról csicseregnek a madarak, hogy Sergio Ramos távozásával Casemiro feljebb léphet az öltözői ranglétárán.

Bekövetkezett az, amitől sokan tartottak, és Ramos tizenhat év után elköszönt a Real Madridtól, amit nem akart megtenni, de a vezetőség valamilyen okból kifolyólag visszavonta az ajánlatát. A spanyol csapatkapitány őszintén beszélt a részletekről, és elmondása szerint nem tudta, hogy az ajánlatnak van egy lejárati határideje.

Ezzel Marcelo lett az új kapitány, ami egyúttal történelmi jelentőséggel is bír, mivel több mint 100 éve nem volt külföldi csapatkapitánya a madridi gárdának. A brazil valószínűleg sokat nem fogja viselni a karszalagot, mivel többen is vannak előtte a sorban a védelemben, így a második kapitány, Benzema lehet az állandó hivatalos vezér a pályán.

A Mundo Deportivo arról tett említést, hogy Casemiro, aki már régóta a Real Madrid játékosa, és egyre inkább meghatározó szerepet tölt be a keretben, Ramos távozásával feljebb léphet az öltözői ranglétrán, és már megmutatta, hogy fontos hang a csapatban.

Benzema mögött a harmadszámú kapitány Varane, bár a francia hamarosan várhatóan távozni fog, és a PSG-hez, vagy a Manchester Unitedhez szerződik, ami igen komoly érvágás lehet a Real számára. Azon túl, hogy ki viseli a karszalagot, a futballban vannak olyan játékosok, akiknek enélkül is súlyuk van az öltözőben.

Ilyen Casemiro, a csapat fő szószólója, igen komoly erőt képes sugározni a csapat fel, és amikor Ramos sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre, ezt sokszor meg is tette. Ő az egyik olyan játékos, aki képes vezetni a csapatot és mindent kihasznál arra, hogy előrébb lendítse azt.

Hatalmas név érkezhet a Premier League-be a Tottenham kispadjára

A középpályáról Kroos és Modric mellett már Casemiro tartja középpontban a Real Madridot, így Ramos távozásával még előrébb léphet, és nem kizárt, hogy ő lesz a klub jövőbeni kapitánya.