Hatalmas név érkezhet a Premier League-be a Tottenham kispadjára

Fotó: Twitter/Tottenham Hotspur
not image

Hujber Dávid

2021.június.19 - 06:38

Egy újabb nagy nevet dobtak be a Tottenham kispadjára, aki egyúttal igen komoly tapasztalattal is rendelkezik és jól ismeri a klubot.

A Tottenham José Mourinho kirúgása óta nem talál edzőt magának, rendre közbejön valami, és lassan égetően szükségük lenne valakire a londoniaknak a nyári felkészülés miatt. Nem ideális a helyzet a sztárklubnál, közben igazolásokra is szükség lehet.

A BBC Sport arról számolt be, hogy Jurgen Klinsmann, a Tottenham korábbi támadója szívesen vállalná a megüresedett menedzseri posztot, amit előtte már körülbelül három-négy névnek is átadtak volna.

A Spurts április 19-én rúgta ki az AS Romához szerződött portugál sztáredzőt, és akkor a legvadabb rémálmaikban sem gondolták, hogy ilyen kaotikus lesz edzőt találniuk. Még Gennaro Gattusóval is felvették a kapcsolatot, aki egy hónapig sem volt a Fiorentina edzője, de az olasz sem ülhet le a csapat kispadjára.

Jurgen Klinsmann, aki 1995 és 1995, illetve 1997 és 1998 között játszott a briteknek a karrierje utolsó felében kölcsönben, a BBC Sportnak azt mondta, a Spurs még mindig a szívében van és biztosan megfontolná a lehetőséget.

Legutóbb a Hertha edzője volt 2019 és 2020 között, előtte pedig éveken át vezette az amerikai válogatottat, de rövid ideig a Bayern Münchent is irányította, míg az első ilyen munkája a német válogatott volt a 2000-es évek közepén.

Klinsmann elárulta, hogy Mourinho kirúgása után felhívta a londoniak vezetőségét, és megkérdezte, mi a helyzet. Akkor azt a választ kapta, hogy nagyon sok dolguk van, rendet kell tenniük a klubnál, de később újra beszélni fognak.

„Utána láttam, hogy a különböző nevek megjelennek, majd eltűnnek, és még mindig ugyanaz a helyzet.” Június elején a csapat előrehaladott tárgyalásokat folytatott az Inter Milan és a Chelsea korábbi edzőjével, Antonio Contéval, miközben megpróbálták meggyőzni a volt edzőjüket, Mauricio Pochettinót, hogy hagyja ott a PSG-t és térjen vissza Londonba, de egyelőre senkivel sem jártak sikerrel.