Ramos mindent elmondott, miért távozik Madridból, és soha nem fogja a Barcelona mezét viselni

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021. június 17. - 15:07

Sergio Ramos nem éppen úgy távozik a Real Madridtól, mint azt sokan elképzelték, noha több mint tizenhat éven át szolgálta a klubot. A felek végül nem tudtak megállapodni egymással a hosszabbításról, ami azt jelenti, hogy hamarosan elhagyja a madridi klubot, és egy másik ligában folytatja tovább.

Erősen valószínűtlen, hogy Madridban marad, mert nehéz elképzelni, hogy a városi riválishoz megy, így a család szinte biztosan költözni fog, kérdés hogy merre viszi az útjuk ideiglenesen. 2015 nyarán például a Manchester United 55 millió eurót készült adni a Real Madridnak a csapatkapitányért, hogy betöltse a nagy űrt, amit Vicid és Ferdinand hagyott maga mögött.

Akkor még csak 29 éves volt a spanyol világbajnok, és sok év állt előtte a legmagasabb szinten. A madridiak már csak amiatt sem akarták elveszíteni Ramost, mert ez egybeesett a másik kapitányuk, Casillas távozásával.

A védő remekül élt a lehetőséggel, addig a Real Madrid rábólintott a 12 millió eurós fizetésre, így a Manchester United nem járt sikerrel. Az AS a cikkében arról ír, hogy Ramos távozása nem hirtelen, egy ideje már tudni lehetett, hogy nem 100%-os a kapcsolata a klubbal, vagy időről időre szimplán nem értett egyet az elnökkel.

A cikkben Ronaldo távozásáról is szó esett, akit 100 millió euróért vásárolt meg a Juventus, majd ezt követően érkezett Vincius (45 millió), Courtois (35), Odriozola (35), Brahim (17) és Mariano (22). Ramos szerint azonban ez nem volt elegendő, és állítólag ekkor rúgták először a port.

Peacemakert kapott Christian Eriksen, a pályafutása is veszélyben lehet

2019 nyarán egy olyan szerződést írtak alá, mely 2021-ig szólt, mellé egy 800 millió eurós kivásárlási záradékkal. Néhány hónappal az Ajax elleni BL-kiesést követően Ramos megpróbált ingyen távozni, de az elnök ezt nem engedte, mert nem akart precedenst csinálni az ügyből, ráadásul a legjobban fizetett madridi volt, csapatkapitányként.

Egy kínai klub volt a háttérben, akik készek lettek volna leigazolni Ramost, nyilván hatalmas fizetésért cserébe. Ekkor már egyre több cikk jelent meg Ramosról, ami miatt sajtótájékoztatót tartottak, és azt mondta, Madridból akar visszavonulni, és ingyen is játszana a klubnak.

„Ez nem búcsú, előbb-utóbb vissza fogok térni. Elkerülhetetlen, hogy elérzékenyüljek… Szerettem volna a Santiago Bernabéuban elbúcsúzni, köszönöm a Real Madridnak, mindig a szívemben fogom hordozni.” – idézte a Mundo Deportivo Ramost.

„Egy nagyon különleges eseményen vagyunk túl. Minden segített a tanulásomban, a sajtónak is nagyon hálás vagyok. Amiatt vagyok itt, hogy mindenféle kérdésre válaszoljak. Mindent szeretnék tisztázni, ami generálódott. Hogyan hoztam meg a döntést? Ha egy szóval kellene kifejeznem magam… Minden percben, amit a pályán töltöttem, az én voltam, a lelkemet kitettem… Így akarok emlékezni, mint egy tisztességes emberre.”

„Sok minden történt… Az életében vannak bizonyos körülmények. Mindig is itt akartam maradni, és engedjétek meg, hogy megosszak néhány részletet… A klub felajánlotta nekem a szerződésem meghosszabbításának lehetőségét, de a covidos problémák miatt azt nem lehetett lezárni.”

„Az elmúlt hónapokban még egy évet ajánlottak számomra. Szeretném világossá tenni, hogy ez nem egy gazdasági kérdés volt, hanem az évekről van szó. A gazdasági kérdés soha nem volt probléma.”

„Két évet akartam, a klub pedig egyet ajánlott. Elfogadtam az ajánlatot a fizetéscsökkentéssel együtt, és közölték velem, hogy már nincs ajánlat. Azt mondták, lejárt az idő. Úgy éreztem, hogy a rajongóim támogatnak, és a körülmények olyanok, amilyenek, a koronavírussal kapcsolatos kérdések korlátozták a búcsút… de kiváltságosnak érzem magam.”

„Büszke vagyok erre a 16 éves szövetségre, amit nagyon nehéz elérni. Sokat nyertünk együtt, és ezt a csodálatos emléket és ízt meg fogom őrizni. Ma már elmondhatom, hogy életem legcsodálatosabb időszakát éltem át, és a lehető legjobb családom van, ami csak lehet. A rekordom 22 trófea… Elmondhatom, hogy a családommal érkeztem, és velük is távozom. Ők az én pillérem.”

„Nem tudom, hogy mit tettem volna, ha én vagyok az elnök. Nem tudom, mi jár a fejében, erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Ez nem rajtam múlik. Egyetlen csapatra sem gondoltam, január óta szabadon igazolható vagyok, és volt néhány hívás, de egy olyan pillanat sem volt, amikor arra gondoltunk volna, hogy elhagyjuk a Real Madridot.”

„Mostantól kezdve keressük a megoldást.” – hangsúlyozta Ramos, aki nem akar belemenni a korábbi találkozók részleteibe. „Ezek magánjellegű találkozók, amik nagyon személyesek, nem szabad azokat nyilvánosságra hozni. Amikor megkerestek, azt mondtam nekik, van esély arra, hogy elfogadom az első ajánlatot, de semmiféle konfrontációt nem akarok, csak el akarok búcsúzni. Ez az otthonom, ez az én családom.”

„Nem tudom, hogy miért járt le az ajánlat. Egy tárgyalási időszakon belük megértem, hogy amit az elején kértek, az is egy dolog, és amit a végén, az egy másik. Azt hiszem, félreértettem mindezt. Soha nem mondták nekem, hogy az ajánlatomnak van lejárati ideje. Amikor elfogadtam az ajánlatot, azt mondták, hogy az lejárt…”

„Nehéz… A játékosoknak beszélniük kell a pályán, és mindig is egy ilyen játékos voltam. Úgy gondolom, a legjobb formámat nyújtom a pályán.” – folytatta Ramos, aki többször is kijelentette, hogy nem a gazdasági kérdések szóltak közbe.”

„Semmit sem bánok. A Pérezzel való kapcsolatom apa és fia volt. Ő hozott el engem a Real Madridhoz, örömet szerzett nekem ezzel, és így fogok rá emlékezni. Megőrzöm a szeretet, az utolsó ölelést, amit tőle kaptam. A félreértések már a múlté. Nem akarok semmiféle konfrontációt. Ez volt életem legcsodálatosabb időszaka. Sok címet nyertem, ezerszer is aláírtam volna a Real Madridhoz.”

Ramos azt is egyértelművé tette, hogy a Sevilla nem opció számára, és az, hogy a Barcelonához szerződjön, egyenesen lehetetlen. Egyelőre nem tudja, hogy melyik klubnál folytatja, de azt megígéri, hogy soha nem fogják a Barcánál látni.