Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Pacemakert kapott Christian Eriksen, a pályafutása is veszélyben lehet

Fotó: A sérült dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A dán labdarúgó szövetség a hivatalos közösségi oldalán erősítette meg, hogy Christian Eriksen a hirtelen szívleállása után peacemakert kapott.

Az Internazionale játékosa még a Finnország elleni mérkőzésen esett össze a pályán, melyet követően a helyszínen kellett újraéleszteni. Mint kiderült, az esetet hirtelen szívleállás okozta, de elsőre sikerült újraéleszteni és már eszméleténél volt kórházba szállítása idején.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

A dán játékmestert azóta is kórházban ápolják, ám elsősorban folyamatos vizsgálatoknak vetik alá. Ennek most meglettek az eredményei, melyek Eriksen egészsége tekintetében jó, pályafutása tekintetében potenciális rossz hírt hoztak.

A labdarúgó szövetség ugyanis a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a szívbetegek esetében életmentőnek számító eszközt, peacemakert ültette be Eriksen szívébe. Morten Boesen, a dánok csapatorvosa a következőkről adott beszámolót a kórház kardiológusaival való értekezést követően:

„Miután Christian több, különböző szívvizsgálaton is átesett, az orvosok úgy döntöttek, hogy peacemakert kell beültetni a szívébe. Az eszköz szívrohamokat követően szükséges a szívritmuszavar veszélye miatt”

Mint írták, Eriksen elfogadta ezt a megoldást, melyet dán és nemzetközi specialisták is ajánlottak a számára, ami szükséges lehet a játékmester felépüléséhez. Kérdéses azonban, hogy ezzel pályára léphet-e még valaha.

A dán szövetség arra kért mindenkit a közlemény zárásaként, hogy tartsa mindenki tiszteletben Eriksent és családját ezekben a nehéz időkben.