Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Megállíthatatlanul drágulnak a budapesti albérletek

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. február 14. - 18:02

A jelenlegi 159 ezer forintos átlagár 12 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest.

Az újabb koronavírus-hullám ellenére lassuló ütemben ugyan, de folytatódott a budapesti albérletárak növekedése az év elején, januárban átlagosan majdnem 159 ezer forintot kértek a fővárosban egy kiadó lakásért, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi kínálati árat – közölte a Rentingo.com az MTI-vel.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A közösségi albérletkereső platform úgy véli, ez beleillik egész éves prognózisába, amely szerint a budapesti bérleti díjak az év második felére érhetik el a 2020-ban indult áresés előtti szintet.

Ugyanakkor rámutattak, hogy a bérlők fizetőképessége nem tud lépést tartani a növekvő árakkal, így fokozatosan nyílik az olló a kereslet és kínálat között. Adataik szerint míg idén januárban a kínálati ár a 159 ezer forintot, a keresleti ár viszont csupán a 144 ezer forintot közelítette meg.

A közlemény szerint ez a tendencia felerősíti a bérbeadói versenyt, és így még fontosabbá válnak az ingatlanok tulajdonságai, valamint a hirdetések hatékonysága.

A Rentingo.com szerint egy gyorsan és jó áron kiadható lakás egyik legfontosabb tulajdonsága a lakás elhelyezkedése. Emellett felértékelődött az erkély, az egyre terjedő home office miatt ugyanis nőtt az ilyen lakások népszerűsége.

A 2017 végén indult Rentingo.com olyan bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.