Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Vidéken is rekordmagasságokban jár az ingatlanok ára

TÉMÁK:
#Lakáspiac
Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Debrecenben félmillió forintnál is többet kérhetnek el a panellakások négyzetméteréért, miközben a Békés megyei Sarkadkeresztúron lehetett tavaly a legolcsóbban házhoz jutni.

Az egyik debreceni ingatlaniroda vezetője szerint a városban 25-30 százalékos különbség alakult ki a használt lakások piacán a téglaházak javára a panelekkel szemben. Tavaly is jelentősen volt a drágulás, ami azt jelenti, hogy 400 ezer forintos négyzetméterár alatt már panelt sem lehet találni – derül ki az ATV riportjából.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Nagyerdei Ingatlaniroda vezetője, Kerekes József hozzátette, egy kisebb alapterületű, de szépen felújított lakásnál a 760-800 ezres négyzetméterár sem kizárt. Ha azonban a várostól távolabb keres valaki magának ingatlant, 80-100 ezer forintos négyzetméteráron is kaphat házat.

Nagy László, az Átrium Ingatlaniroda ingatlanközvetítő közölte, nemrég kelt el egy 100 négyzetméteres felújításra szoruló családi ház, 1300 négyzetméteres telekkel 9 millió forintért.

Mindeközben Zala megyében is óriási különbségek vannak az árakban, szintén annak függvényében, éppen hol található az ingatlan. Nagykanizsán legalább 10 százalékkal drágultak a lakások és a házak. Peterdi-Farkas Éva ingatlanközvetítő elmondása szerint ráadásul nemcsak az újépítésű házak, a használtabb ingatlanok is drágábbak lettek.