Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

A volt oroszországi brit nagykövet szerint Putyin további konfliktusokra készül

Kubinka, 2022. augusztus 15. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Hadsereg-2022 Nemzetközi Haditechniai Fórum megnyitóünnepségén a kubinkai Patriot katonai kiállítási központban és gyakorlótéren 2022. augusztus 15-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Takács Petra

2022. augusztus 25. - 10:33

Sir Roderic Lyne ugyanakkor egyfajta patthelyzetre számít Ukrajnában.

A volt oroszországi brit nagykövet úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin továbbra is arra törekszik, hogy keresztbe tegyen nyugati ellenlábasainak, ez pedig további konfliktusok kipattanásához vezehet a jövőben.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

Sir Roderic Lyne szerint ezek leginkább a Balkánon következhetnek be, de azt sem tartja kizártnak, hogy az oroszok aktívabbak lehetnek Észak-Afrikában is – számolt be róla a Sky News.

Az orosz-ukrán háború kapcsán úgy vélekedett, hogy Putyin vélhetően valamiféle tűzszünet felajánlására készülhet, cserébe Ukrajna elcsatolt területeinek elismeréséért, ami patthelyzetet teremthet a két ország között.

Lyne úgy véli, hogy az ukránok nem fogják feladni a szabadságukat, ugyanakkor a háború „kisebb intenzitással” fog folytatódni, mivel mindkét fél egyre kimerültebb. Ettől függetlenül elhúzódó konfliktusra számít, mivel az egyezkedés egyik fél számára sem opció.

“Az ukránok most a túlélésükért harcolnak. Harcolnak a szabadságukért, harcolnak a területükért, és nem fogják feladni. Mindannyian azt szeretnénk, ha ez a szörnyűség holnap véget érne. Attól tartok, hogy nem fog, mert Putyin azt hiszi, hogy megnyerhet egy kimerítő háborút” – tette hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.