Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Bonaparte Napóleon egyik kalapja 720 millió forintért kelt el egy árverésen

Ezzel pedig rekordot is döntött.

Fotó: Wikimedia Commons/Thesupermat
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A fekete bicorne kalap egyike annak a 20 megmaradt kalapnak, mely egykor a francia császáré volt, aki híres volt arról, hogy oldalra fordítva hordta őket, most pedig ezek egyike, melyet Bonaparte Napóleon francia császársága idején viselt, rekordot jelentő 1,932 millió euróért (732 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen.

Még a Drouot aukciósház sem számított arra, hogy rekordot jelentő összegért fog elkelni a kalap, hiszen eredetileg 600 ezer és 800 ezer euró közötti összegre becsülték. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Az 1,932 millió eurós eladási ár a 2014-ben Napóleon egy másik kalapjáért fizetett 1,884 millió eurót múlta felül, melyet szintén a Drouot aukciósház adott el.

Az aukciósház szóvivője megosztotta, a kalap egyike azon 20 megmaradt kalapnak abból a 120-ból, melyet a francia hadvezér a feltételezések szerint életében birtokolt. Az eladási árat vélhetően a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Ridley Scott Napóleon-életrajzi filmjének e havi bemutatója körüli hype hajtotta fel.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.