Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Fényes jövő állhat a 15 éves magyar úszócsillag előtt, Jackl Vivien kivételes tehetség

A fiatal úszó óriási álma teljesült azzal, hogy teljesítette az olimpiai kvótát.

...svg content...Otopeni, 2023. december 5. Jackl Vivien a nõi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Otopeniben 2023. december 5-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az úszó ob-n számos magyar úszóklasszis állt rajtkőre, Hosszú Katinka visszatérése, Kapás Boglárka olimpiai kvótája, valamint Milák Kristóf fantasztikus formája pedig már önmagában is izgalmas pillanatokat biztosított a Duna Arénában.

A magyar bajnokságon azonban új csillagok is felemelkedtek, köztük volt Jackl Vivien is. A mindössze 15 éves úszó hat másodperccel javította meg egyéni csúcsát 400 vegyesen, az elképesztő eredmény pedig olimpiai kvótát ért. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Edzője, Kocsis Márta az Inforádió műsorában elmondta, hogy már az ideje is óriási teljesítmény, a kvóta pedig „hab a tortán”. Hozzátette, hogy tanítványa kivételes adottságokkal bír és hamar regenerálódik a versenyeket követően, ám úgy vélte, hogy mivel az ötkarikás játékokon a világ legjobbjaival kell megküzdenie a döntős helyekért, így Párizsban inkább még a tapasztalatszerzés lehet a cél.

Előtte azonban még a belgrádi EB-n is bizonyíthat, mint edzője kiemelte, az olimpia előtt igazán komoly főpróba lehet a verseny: „Elképzelhető, hogy megnézzük, milyen az, amikor már délelőtt is kiússza magából a maximumot. Ahhoz, hogy tudjuk hova tenni az éppen aktuális idejét, először délelőtt is kell egy olyat úsznia, hogy bejusson a döntőbe” – fogalmazott.

Kiemelte továbbá, hogy Tatabányán remek körülmények között készülhetnek az úszók, és minden körülmény adott ahhoz, hogy az edzéseken is a legjobb formájukat hozhassák a sportolók. Mind mondta, Jackl Vivien példája is ezt mutatja, hovatovább az egyesülettől is minden támogatást megkapnak – írja az Infostart.