Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Sós Csaba: Milák Kristóf egy zseni, egy kiugró világklasszis

Visszatért Milák Kristóf, eredményei pedig magukért beszélnek.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, egy év szünet után visszatért Milák Kristóf, eddig pedig az úszó-ob-n kiemelkedően teljesített: három nap alatt 4 aranyat és 1 ezüstöt nyert az olimpiai bajnok, világcsúcstartó úszó, 50 gyorson pedig olimpiai szintet úszott a klasszis a Duna Arénában.

Sós Csaba az InfoRádiónak nyilatkozva osztotta meg véleményét az úszóklasszisról. Sós emlékeztetett, egy éve nem láttuk versenyezni, és mindenki láthatta, „nem egy túlsúlyos amatőr jött vissza”, hanem egy vérprofi úszó. Az első három nap eredményei értékelve elmondta, még azért ki kell várni, mennyit jelent ez az egész idényre nézve, „mindenesetre örömteli, és a helyzet annál jóval jobb, mint amire előzetesen magam is számítottam, nem tagadom, egyéb szakemberek is”. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Hangsúlyozta, egy „kiugró világklasszisról beszélünk”, akinek minden címe megvan, hiszen világcsúcsot és Európa-csúcsot is tart. Sós számára mégsem az volt lenyűgöző, hogy „visszajött és megnyert egy-egy bajnokságot”, hanem az, hogy „egy éve nem versenyzett, ahhoz képest nagyszerű volt”.

Megjegyezte, Milák 50 gyorsáról azt gondolja, nem valószínű, hogy az olimpián bevállalja, megjegyezve, hogy „a szint megvan, elvileg jogosult rajtolni, de ott rengetegen tudnak ilyen időt”. Sós kiemelte, Milák Kristófnak kimondva-kimondatlanul a 100 és 200 méteres pillangó a két fő száma.

Sós a legfontosabb kérdésnek azt nevezte, hogy mostani 200 pillés idejéből (1:54,90) mennyit tud Párizsig lefaragni:

„Nem akarom én megkerülni a választ, de nem láttunk még ilyen szituációt, ami itt van. Senki nem látott, nem csak én, és semmiképp sem szokványos az, ahogy az olimpiára való felkészülését végiggondolta. Nyilvánvalóan egy zseniről, egy klasszisról van szó, aki egyedi utat jár, itt nincsenek begyakorolt rutinok vagy matematikai képlet, ami vele számítható lenne. Volt már úgy, hogy ilyen időszakban jobbat úszott, de olyan is volt már, hogy ennél – hogy mondjam – súlyosabb állapotból, kőkeményen visszajött, gondolok arra, amikor a Covid idején masszívan elkapta a betegséget és 6-8 kilót lefogyott az izmából, és pár hét múlva rá úszott ugyanennyit, úgyhogy nincsen igazán hasonlítási alap, reméljük a legjobbakat.”

Sós végül arról is beszélt, nem gondolná, hogy Milák Kristóf tehetségével az olimpiai aranyhoz képest minden más eredmény kudarc lenne a kihagyás ellenére, rámutatva:

„Egy olimpia az olimpia. Nem akarok ilyen elemzésbe menni, egyáltalán az örömhír, hogy újra versenyez. Előtte már ott volt a válogatott edzőtáborában, és nem egy számot úszik, és nem ilyen kiegészítő számot, hanem a fő számaiban, és hat számban kőkeményen úszik végig.”

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.