Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Történelmi csúcsán ragad a gázolaj piaci ára, míg a benziné csökken

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 20. - 07:31

Ez alapján a 95-ös benzin ára 699 forintba fog kerülni literenként, míg a gázolaj literjéért 851 forintot fognak elkérni a kutakon.

A hírek szerint péntektől újabb árváltozás várható a töltőállomásokon, azonban most csak a benzinárak esetében, amely által bruttó 6 forinttal csökken a literenkénti átlagár. A gázolajnál viszont minden marad a régiben, ami azt jelenti, hogy a dízel ára egy időre a történelmi csúcsán ragad.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Eszerint a piaci átlagárak úgy alakulnak a hét utolsó munkanapján, hogy a 95-ös benzin ára 699 forintba fog kerülni literenként, míg a gázolaj literjéért 851 forintot fognak fizetni azok az autósok, akik nem jogosultak a 480 forintos hatósági áron történő tankolásra – írja a holtankoljak.hu.

A korábbi, 832,9 forintos rekordot még júniusban érte el a gázolaj ára, amelyet fokozatos visszaesés követett, augusztus eleje óta azonban 135 forintot nőtt a piaci ára, októberben pedig soha nem látott magasságokba emelkedett a 851 forintos literenkénti árával.

A benzin esetében sem sokkal jobb a helyzet, mivel október közepétől 705 forintra nőtt a piaci ára, amit még a következő héten is tartott, így csak péntektől várható némi csökkenés. Ezek az árak azonban még messze vannak a rekordtól, amelyet június közepén ért el a 95-ös, akkor 801,9 forintba került literenként.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.