Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is áradásokat okozhat a rengeteg csapadék

Szolnok, 2021. február 21. Árhullám a százlábú híd néven ismert szolnoki ártéri Tisza-hídnál 2021. február 21-én. Árad a Tisza Szolnoknál. Az elõrejelzések szerint a folyó tetõzése február 21-22-ére várható. MTI/Mészáros János
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Áradásokat okozhat a nagy mennyiségű csapadék, figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten mediterrán ciklonok alakították, és alakítják továbbra is hazánk időjárását, amely változékony időt és bőséges csapadékot hozott magával – habár utóbbi mindig jól jön, főleg a tavalyi, csapadékszegényebb telet nézve, sajnos áradásokat is okozhat.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Mint arról az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolt, csapadékra a következő napokban is számítani kell, ami főképp a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön okozhat árhullámokat.

„A következő 5 napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a 20 mm-t igen nagy eséllyel haladja meg a lehulló csapadék mennyisége” – írja közösségi oldalán a szolgálat.

„Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók.”