Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Antonov: az amerikai kormány kiszámíthatatlanul cselekszik, káoszt és pánikot kelt a piacon

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 30. - 02:51

Oroszország amerikai nagykövete a gazdaságról szólva úgy véli, hogy a válságtendenciák a végükhöz értek. 

Az Oroszországgal szembeni új amerikai korlátozó intézkedések, amelyek többek között az aranyforgalmat és az ipari exportot érintik, sértik az összes gazdaság számára létező játékszabályokat – jelentette ki Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

„A piacok azt látják, hogy az amerikai kormány kiszámíthatatlanul cselekszik, káoszt és pánikot vetve. Az új akadályok, amelyek többek között az arany- és az ipari exportot érintik, sértik az összes gazdaság számára létező játékszabályokat” – idézi a TASZSZ

Szavai szerint „az Egyesült Államok és szövetségesei döntése, amely szerint az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatok megnehezítése, a világgazdaságban meglévő válságtendenciákat a végsőkig feszítette”.

Az orosz diplomata hozzátette, hogy az USA is szenved a saját szankcióitól: „a fogyasztói árak növekedése itt volt a legmagasabb az elmúlt 40 évben”. 

Antonov szerint az ukrajnai különleges katonai művelet miatt bevezetett nyugati oroszellenes korlátozások legutóbbi hulláma súlyosbította a globális élelmiszerválságot.

„Ami az élelmiszerbiztonságot illeti, a globális élelmiszerválságot az USA vezette kollektív Nyugat által bevezetett oroszellenes korlátozások hulláma gerjesztette. Ennek gyökerei a több fejlett ország által tett inkompetens makrogazdasági lépések, az éghajlatváltozás és a koronavírus-világjárvány” – tette hozzá a nagykövet.  

A diplomata szerint a válságot „csak úgy lehet megoldani, ha a gabona és a műtrágya, köztük az orosz is, szabadon eljut a világpiacokra”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.