Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.

...svg content...Fotó: Pixabay
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 100 ezer lakosra vetített autólopások száma Nógrádban volt a legmagasabb tavaly és idén április között, a feltörések esetében pedig Heves megyében a legmagasabb a mutató – derült ki a rendőrség statisztikáiból. Ugyanis 2023. április 15. és 2024. április 14. között Nógrád vármegyében 39 ilyen jellegű bűncselekmény jutott 100 ezer lakosra, míg a második helyet Heves vármegye érdemelte ki 29 esettel, a dobogó harmadik fokára pedig Jász-Nagykun-Szolnok vármegye került 22 hasonló bűncselekménnyel.

A Pénzcentrum a hatóságok adataira hivatkozva azt írja, Budapest csak a középmezőnyben foglalt helyet, itt 14 autólopás történt 100 ezer lakóra, de Pest vármegyében a szám ennél is alacsonyabb, 13 darab. A lista másik végén pedig Hajdú-Bihar vármegye áll mindössze 6 esettel, ezután következik Somogy vármegye 7 bűnténnyel. Ha pedig szemügyre vesszük a fővárosi bűntérképet, akkor fény derül rá, hogy a fővárosban az elmúlt 60 napban sok kocsilopást jelentettek Békásmegyerről például, de nagy piros gócpont látható Csepelen is. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Emellett a belső kerületekben is igen intenzív a bűnözők jelenléte, különösen a Városliget és a Keleti pályaudvar környékén, míg az országos hőtérkép szerint a fővároson kívül piroslik még Szolnok is, valamint Miskolc környéke – részletezik a cikkben. Feltört autók tekintetében sem Budapest vezet, hanem Heves vármegye 35 esettel 100 ezer főre vetítve. Őt követi Pest vármegye 17 esettel, Budapest pedig a harmadik 15 gépkocsifeltöréssel.

Ezzel szemben Veszprémben és Zalában mindössze 2, Békésben és Hajdú-Biharban pedig csak 3 feltörés jut 100 ezer főre. De hozzáteszik azt is: a fővárosi hőtérkép szerint sok autót törtek fel február és április között például a már említett Békásmegyeren, de a Maglódi útnál és az Üllői út – Ferihegyi reptérre vezető út környékéről is. Ha az agglomerációt is megnézzük, akkor valósággal vöröslik Kistarcsa – emelik ki.

Emellett érdemes még megjegyezni azt is, hogy országos szinten Győr, Gyöngyös, Eger és Kiskunhalas világít vörösen a térképen, de Miskolc és Ráckeve is feltűnik. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, Budapesten mely helyeken történt a legtöbb betörés 2023 októbere és decembere között. Ezáltal megtudhattuk, hogy 2 hónap alatt kirívóan sok betörést történt a fővárosban, annak is leginkább a belvárosi részén.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.