Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Orbán Viktor védelme továbbra is a legmagasabb szinten biztosított, amiért a TEK felel, melynek kapcsán most reagáltak is.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Tarlós István főpolgármester (j), Hajdu János, a TEK főigazgatója (j2) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Stadion autóbusz-pályaudvarnál 2016. október 6-án éjjel. MTI Fotó: Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az, ami Robert Ficióval történt Szlovákiában, egy újabb jel lehet arra, hogy Európa egyre veszélyesebbé válhat. A korábbi terrortámadások is erre mutatnak rá, amik egykor szinte lehetetlennek tűntek, és sokan tartanak attól, hogy újabb támadásokat hajthatnak végre ezek a szélsőséges csoportok, terroristák.

Robert Fico merénylője egy idős ember volt, ami számos biztonsági kérdést vet fel, és egyre több szakértő nyilatkozik úgy, hogy a szlovák miniszterelnök testőrsége komoly hibákat véthetett. Ennek kapcsán is zajlik egy vizsgálat, így még az sem kizárt, hogy Fico védelmét teljesen lecserélik és átalakítják a rendszert.

Orbán Viktor miniszterelnök is nagyon aggódik Fico miatt, aki még mindig az életéért küzd. Jó esélyei lehetnek, de még mindig csak pár nap telt el azóta, hogy a merénylő közvetlen közelről öt lövést adott le rá. Alapesetben még csak el sem süthette volna a fegyvert egy maximális védelem mellett, ehelyett három lövést tudott bevinni.

Az Index a merényletet követően megkereste a TEK-et, mert kíváncsiak, hogy a szlovákiai eseményeket követően fokozzák-e Orbán Viktor védelmét, illetve született-e döntés arról, hogy javasolják a nyilvános szerepléseinek lemondását. „A TEK teszi a dolgát, az ilyenkor szokásos protokoll szerint jár el. A miniszterelnök biztosításával kapcsolatban információt nem adunk ki” – reagált az Index kérdésére a TEK.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.