Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Az utolsó szöget is beverték a Twitter koporsójába

A korábban Twitter néven ismert közösségi platform mától hivatalosan is átváltott az X.com-ra.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Kiss László

Szerkesztő

A mai naptól kezdődően a Twitter.com látogatóit automatikusan átirányítják az X.com-ra. A honlapon egy értesítés fogadja a felhasználókat a változásról, amely szerint: „Értesítjük Önt, hogy megváltoztatjuk az URL-címünket, az adatvédelemi beállításai azonban változatlanok maradnak”.

Elon Musk X-profilján jelentette be a domainváltást, ami egyik utolsó eleme a 2023 júliusában megkezdett márkanévváltásnak. Noha új név és új logó is érkezett, az új domainre történő váltás csak most történt meg, vagyis tíz hónapig még a sokak által használt Twitter.com is elérhető maradt. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A domainváltás hatása a keresőmotorok találataira egyelőre bizonytalan. Jelenleg egy 302-es átirányítással jelzik, hogy a változás ideiglenes, ám szakemberek szerint előfordulhat, hogy a forgalom jelentősen visszaeshet, amint a végleges költözést jelző 301-es átirányítás bevezetésre kerül.

Elon Musk választása nem véletlenül esett az X.com domainre, az ugyanis történelmi jelentőséggel bír számára. 1999-ben ugyanezen a néven alapított egy online bankot, amely később egyesült a Confinityvel, melynek eredményeképp később a PayPal is megszületett. Musk 2017-ben aztán visszavásárolta a domaint a PayPal-tól, azóta pedig csak a megfelelő alkalomra várt.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.