Abramovics lecsapna a Barca fiatal tehetségére

Fotó: Unsplash/Simon Reza

Bense Róbert

2022. január 20. - 19:31

A Chelsea is szemet vetett a Barca 17 éves csodagyerekére, még Abramovicsnak is komolyan a zsebébe kellene nyúlnia érte.

Gavi piaci értéke ugyanis jelenleg nagyjából 50 millió euró körül mozog, és ha ez még nem lenne elég, a Barcelona is komoly erőket mozgósít annak érdekében, hogy megtartsa a fiatal spanyolt.

Abramovics viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a legígéretesebb ifjú játékosok közül néhányat a Chelseabe csábítson, ehhez pedig arra is hajlandó lenne, hogy az élő szerződéssel rendelkező Gavi kivásárlási árát kifizesse a Barcának – írja az El Nacional

Ehhez már csak a játékos beleegyezésére lenne szükség, azonban Gavi egyelőre még a Barcelonára koncentrál, amely busás fizetésemelést kínálna neki a maradásért cserébe. Már csak az a kérdés, hogy a Chelsea hajlandó-e ezt is túlszárnyalni a siker érdekében.

A Barca mozgástere ugyanis szűkös, már ami a fizetéseket illeti, hiszen a csapat jelenleg is azon van, hogy valamiképp „kispórolják” Haaland átigazolási díját és fizetését, ami több százmillió eurós kiadást jelentene a pénzügyi problémákkal küszködő csapatnak.