Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

A brit nagykövet szerint “ideje lezárni a brit légihíd ezen szakaszát”

Fotó: Twitter/Laurie Bristow
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 28. - 17:58

A Sky News forrásai szerint a britek utolsó, kifejezetten erre a célra indított evakuációs járata péntek éjjel indult Kabulból.

Sir Laurie Bristow, az Egyesült Királyság afganisztáni nagykövete most azt mondta, hogy “itt az ideje lezárni a kabuli repülőtérről történő légi szállítás ezen szakaszát”.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A Twitteren közzétett videóban Sir Laurie – aki Afganisztánban maradt – azt mondta:

“Az itteni csapat az utolsó pillanatig dolgozott a brit állampolgárok, afgánok és más veszélyeztetett személyek evakuálásán. Augusztus 13. óta közel 15 ezer embert helyeztünk biztonságba, és körülbelül 1000 katonai, diplomáciai és civil alkalmazott dolgozott a Pitting műveletben Kabulban, és még sokan, sokan mások más területeken.

A csütörtöki terrortámadás emlékeztetett arra, hogy milyen nehéz és veszélyes körülmények között zajlott a Pitting művelet. És sajnos tegnap részt vettem itt azon a szertartáson, amelyen leróttuk kegyeletünket a 13 amerikai katona előtt, akik életüket vesztették.

Itt az ideje, hogy most lezárjuk a műveletnek ezt a szakaszát, de nem feledkeztünk meg azokról az emberekről, akiknek még el kell hagyniuk az országot. Továbbra is mindent megteszünk, hogy segítsünk nekik. Nem felejtettük el Afganisztán bátor, tisztességes népét sem. Megérdemlik, hogy békében és biztonságban éljenek”.