Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Négy birkát írattak be egy iskolába, hogy a tanulóhiány miatt ne szüntessék be az oktatást

Szülők egy csoportja állt elő az ötlettel.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tanulóhiány miatt veszélybe került egy osztály egy franciaországi iskolában, ám szülők egy csoportja kreatív, ugyanakkor abszurd megoldást talált arra, hogy ne szüntessék be az oktatást. Mint kiderült, négy birkát írattak be az intézménybe, amely által sikerült elérniük a minimumlétszámot. Adódhat azonban a kérdés, hogy valósították meg ezt a gyakorlatban?

A Maszol a République de Pyrénées cikkére hivatkozva azt írja, az állatokat a kereszt- és vezetéknevükkel, valamint a születési dátumukkal íratták be, a furcsa módszer pedig azért volt szükséges, mert a francia oktatási minisztérium szerint a két iskola összevonásából létrejött öt osztály számára 98 tanulóra van szükség ahhoz, hogy elindulhasson a következő tanév. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A létszám nem teljesítése pedig az öt osztály egyikének megszűnéséhez vezetett volna. Sem a polgármester, sem a szülők nem értettek egyet a rendelettel, kezdetben tiltakoztak, ám ez semmilyen hatást nem váltott ki, így hát elhatározták, hogy az abszurd döntésre abszurd válasszal reagálnak. Miután beíratták a négy birkát a 2024–2025-ös tanévre, sikerült elérni a kért 98 főt.

A kezdeményezés szervezői egyébként még nevet is adtak a juhoknak: Marguerite Duprés, Valériane Deschamps, Phil Tondus és John Deere. Az állatokat ezt követően az iskolaudvarra vezették, és egy táblát is kitettek, amelyen az állt, hogy „Üdvözöljük négy új tagunkat”. Ám az állatok kiválasztása nem volt véletlen – jegyzik meg a cikkben.

„A mi gyerekeink nem birkák, akiket meg kell számolni” – magyarázta a szülői bizottság elnöke, egyúttal megnyugtatta az állatvédőket, hogy a helyi tenyésztőktől kölcsönkapott négy juh azóta visszakerült a tanyára. De korábban arról is beszámoltunk, hogy akár börtönbe is kerülhet egy férfi, aki ittasan lábon rúgott egy bölényt egy nemzeti parkban.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.