Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

60 sikertelen próbálkozás után lett meg a KRESZ-vizsgája egy tanulónak

Egy redditch-i tanulónak csak 60 sikertelen KRESZ-vizsga után sikerült eredményes vizsgát tennie, derült ki a brit kormány legfrissebb statisztikáiból.

...svg content...Fotó: Unsplash/Orkun Azap
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

jelentés szerint ez a tanuló tartja a 2023-as rekordot a legtöbb sikertelen kísérlet tekintetében. A vizsgadíjak összesen közel 1400 fontot, vagyis körülbelül 650 ezer forint tettek ki, a tanuló pedig mintegy 60 órát töltött a vizsgateremben, mire sikerült teljesítenie a követelményeket.

Az adatok alapján az is ismertté vált, hogy 2023 márciusáig 93 204 olyan gyakorlati vezetési vizsga volt az Egyesült Királyságban, amely legalább a hatodik próbálkozásnak számított. Szakértők szerint ez a szám aggodalomra ad okot, a vizsgahelyek ugyanis egyre túlterheltebbé válnak. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Az RAC Foundation szóvivője szerint a többszöri sikertelen próbálkozások jelentősen hozzájárulnak a vizsgaidőpontok torlódásához. „A csúszások részben azoknak köszönhetők, akik többször is megbuktak, és visszajönnek, hogy letegyék a negyedik, ötödik vagy hatodik vizsgájukat”, mondta.

A statisztikák azt mutatják, hogy a legalább hatodik alkalommal vizsgázók sikerességi aránya 41,4%, míg az összes vizsgára vetített átlagos sikerességi arány 47,9%. Az AA Driving School adatai szerint jelenleg átlagosan több mint 18 hetet kell várni egy gyakorlati vizsgaidőpontra.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A helyzet javítására felmerült a vizsgadíjak emelésének lehetősége azoknál, akik többször is megbuktak, az RAC Foundation szerint ez ugyanis ösztönözhetné a tanulókat, hogy alaposabban felkészüljenek, mielőtt újra próbálkoznának. A Driving Standards Agency (DVSA) már lépéseket tett az ügyben: tavaly 10-ről 28 napra növelte azt az időtartamot, amennyit a sikertelen gyakorlati vizsga után várni kell az újabb próbálkozásig.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.