Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Döntött a kormány: azonnal beavatkoznak a bulinegyed működésébe

A dolgot nem lehet tovább halasztani, azonnali beavatkozás szükséges.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben a döntés a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról. Különösen a Gozsdu udvar és környéke igényel kormányzati beavatkozást, így a kormány rövid határidővel meg is teszi ezt. A Porfolio a részleteket illetően egészen pontosan azt írja:

A Kormány 1142/2024. (V. 14.) Korm. határozata a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról címmel megjelent kormánydöntés szerint a kormány megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Így arra jutottak, hogy a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzete, különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre, kormányzati beavatkozást igényel. Ezáltal pedig két miniszter kapott 1-1 konkrét feladatot az Orbán Viktor által jegyzett határozat értelmében.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszternek június 15-ig kell megvizsgálnia Budapest, VII. kerület Belső-Erzsébetváros területén egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét, míg Pintér Sándor belügyminiszternek június 15-ig szükséges biztosítania a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt – fejtik ki.