Zelenszkij: 87 ember vesztette életét a Desnát ért orosz rakétacsapásban

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül szólal fel az 51. Világgazdasági Fórum megnyitóján Davosban 2022. május 23-án. Az esemény május 26-ig tart. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
not image

Borbély Fanni

2022. május 23. - 19:57

Az ukrán elnök is felszólalt a Világgazdasági Fórumon, s megosztotta, hány ember vesztette életét a múlt kedden történt orosz rakétacsapásban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt a Világgazdasági Fórumon, beszédében pedig megosztotta, a múlt kedden történt orosz rakétacsapásban összesen 87 ember vesztette életét a Csernyihiv régióban található Desna településen.

Az ukrán elnök megosztotta, hétfőn befejeződtek a mentési munkálatok, a romok alól pedig összesen 87 ember holttestét emelték ki. A Guardian megjegyezte, egyelőre nem tudta függetlenül ellenőrizni az ukrán elnök által közölt halálos áldozatok számát.

Az ukrán hatóságok a múlt héten arról jelentettek, hogy az orosz rakétacsapásban legalább nyolc ember vesztette életét, azonban ha a Zelenszkij által közölt adatok valósnak bizonyulnak, úgy a Desnát ért orosz csapás lenne az orosz-ukrán háború legtöbb emberéletet követelő orosz támadása.

Az orosz csapást követően a múlt héten egy orosz katonai szóvivő közölte, hogy nagy pontosságú és nagy hatótávolságú rakétákkal mértek csapásokat, elmondása szerint ukrán tartalékos erőkre, egy Desnától nem messze fekvő kiképzőközpontra, valamint egy meg nem nevezett másik helyszínre.