Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

2023-ban dobhatja piacra a Google a saját processzoraival ellátott Chromebookjait

Az Apple-höz hasonlóan a Google is saját fejlesztésű lapkakészletekkel szerelheti fel az újgenerációs notebookjait.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az első önálló fejlesztésű chipeket minden bizonnyal a Pixel 6 modellszéria készülékei, illetve a Chromebook laptopok és tabletek kaphatják meg, melyek előreláthatólag 2023-ban jelenhetnek meg – adta hírül a Nikkei Asia.

A kaliforniai techóriás idén ősszel mutathatja be első chipjeit, mégpedig a Pixel 6 okostelefonba építve Tensor néven. A Google egyébként már 2020-ban fontolóra vette a lapkakészlet leleplezését, tervük azonban főként a globális chiphiány és a koronavírus-járvány miatti lezárások hatására meghiúsult. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mint ahogyan a mobilos lapkák, úgy a Chromebookok Tensor chipjei is ARM architektúrára fognak épülni, és mind laptop, mind táblagép támogatottságot kapnak majd, tehát ezeken az eszközökön hibátlanul működhetnek.

A lap megemlíti, hogy a Google valószínűsíthetően az Apple által inspirálódott, a cupertinóiak ugyanis az iPhone-ok után már a Macekben és MacBookokban is saját processzorokat és grafikus vezérlőket használ, melyek révén függetlenedni tudtak a konkurenciától.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.