Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

Imádják az emberek a 2023-as Balaton fagyiját, egy nap alatt 50 kiló fogyott belőle

A díjnyertes fagylalt megálmodója szerint jelenleg a legjobban fogyó hűs édességeik között tartják számon.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy a balatoni tövises mangó sorbet lett 2023-ban a Balaton fagyija, amelyet a balatonalmádi Amaretto Fagyizó mestere, Varga Tamás alkotott meg. Az is kiderült, hogy gombóconként mennyiért, illetve pontosan hol lehet beszerezni.

A Balatoni Turizmus Szövetség pedig arról számolt be, hogy a május 19-i verseny óta, vagyis szűk egy hónap alatt rendkívüli volt az érdeklődés a díjnyertes fagylalt iránt, amit Varga Tamás is megerősített, hozzátéve: már a pünkösdi hétvégén, egy nap alatt 50 kilót adtak el belőle. Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

„1996-ban nyitott az üzlet Almádiban, és szerencsére mindig szép forgalmunk volt, de most szinte nincs olyan vendégünk, aki ne hallott volna arról, hogy milyen eredményt értünk el a versenyen. Igen jó reklám ez nekünk, van felhajtóereje, ennek megfelelően sokat eladunk a díjnyertes fagylaltból. A pünkösdi hosszú hétvégén naponta elment belőle tíz tégely, azaz 40-50 kiló, de ebből az egy ízből azóta is eladunk legalább harmincat a hétvégi időszakban. Elmondhatom tehát, hogy jelenleg a legjobban fogyó fagyijaink közt tartjuk számon. A nagy kedvencek, mint a pisztáciás csokibomba vagy a velencei álom fantázianevű fagylalt mellett a homoktövises mangó lett az egyik legkeresettebb az Amarettóban”

– mondta.

Számos helyszín érdemelne kiemelt figyelmet

Kovács Péter, a kampány kommunikációs tanácsadója szerint a Balaton sajtója ennél is jobb lehetne, de a legtöbb balatoni vállalkozó nem igazán foglalkozik azzal, hogy publicitást szervezzen a termékei, szolgáltatásai köré – írta a Pénzcentrum.

„Ez a fajta zárkózottság az egyik oka annak, hogy mindig csak ugyanaz a tizenöt-húsz étterem, kávézó, borászat szerepel a sajtóban. Ezek tulajdonosai nyitottabbak az új kommunikációs felületek használata iránt, rendszeresen találkoznak újságírókkal és eljárnak olyan turisztikai fórumokra is, amelyek segítségével képesek népszerűsíteni saját szolgáltatásaikat”

– magyarázta.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint az elmúlt 10 év alatt igazi turista zarándokhellyé váltak a nyertes fagyizók. Egyúttal kiemelte, legalább ötször ennyi, ha nem több azoknak a kulináris helyszínek a száma, amelyek megérdemelnék, hogy figyelmet kapjanak a médiában különleges kínálatuk miatt.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

Közel 400 holttest került elő a gázai Nasszer kórház melletti területekről

A palesztin polgári védelem szerint közel 400 holttestet találtak tömegsírokban a gázai Khan Júniszban található Nasszer orvosi komplexumban.

Öt egymást követő vereség után nyert a Paks az NB1-ben

Nem lehet azt mondani, hogy gálázott volna a Paks a Mezőkövesd ellen, mert távolról sem, de megvan a 3 pont, amire egy ideje nem volt példa.