Egyes helyeken már most is emeltek, a fagylalt példákul gombóconként 50 forinttal kerül többe tavalyhoz képest.
Erdélyi Dóra szerint az alapanyagárak drágulása, az energiaszámlák emelkedése és a munkaerőhiány egyaránt megnehezíti a szektor működését.
Ennek hátterében több dolog áll, de a cukrászoknak azért sincs könnyű dolguk, mert ha túl drágán adják a fagyit, visszaesik a forgalom, de ha túl olcsón, hasznuk se nagyon marad.
Ilyen árak mellett adódik a kérdés, hogy lesz-e még bárki, aki képes lesz gond nélkül kifizetni.
Annak ellenére, hogy mintegy 11 százalékos drágulás történt a fagyiknál, az olaszok körében töretlen a hűsítő desszert népszerűsége.
Erdélyi Balázs kifejtette, a 20 százalékos áremelés mögött az alapanyag-drágulás, valamint a megemelkedett munka- és rezsiköltség áll.
Jócskán a zsebünk mélyére kell nyúlni, ha idén nyaralás közben úgy döntünk, szeretnénk némi nyalánksággal felpezsdíteni a hangulatunkat.