Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Zelenszkij: tíz ember halt meg tegnap, miután Moszkva 70 rakétát lőtt ki az országra

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül szólal fel a NATO parlamenti közgyűlésének ülésén Madridban 2022. november 21-én. MTI/EPA-EFE/Chema Moya
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint „ez a terror orosz képlete”, ami az energetikai infrastruktúrájuk ellen irányul, vagyis nem maradhat határozott válasz nélkül.

A tegnapi nap folyamán Ukrajna számos részén megszólaltak a légvédelmi szirénák, amikor Oroszország újabb rakétacsapásokat mért a civil infrastruktúrára, s ennek következtében többen is életüket vesztették Kijevben, összesen 10 fő.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

A támadások miatt le kellett állítani az atomerőműveket, valamint sok helyen megszűnt a víz- és áramellátás, másutt pedig tervezett áramszüneteket kellett bevezetni a takarékosság és a javítások elvégzése érdekében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt azt mondta, hogy kórházak, iskolák, lakónegyedek és a közlekedési rendszer is súlyos károkat szenvedett, majd a csapásokra adott válaszként egy „nagyon határozott reakciót” kért a világ többi részétől.

Kijevet érte a legtöbb támadás

„A mai nap még csak egyetlen nap, s mégis 70 rakétát küldtek ránk. Ez a terror orosz képlete, ami az energetikai infrastruktúránk ellen irányul”

– hangsúlyozta.

Az offenzíva elsődleges célpontja Kijev volt, így a fővárost több robbanás is megrázta, a mentőszolgálatok pedig megállás nélkül azon fáradoztak, hogy eloltsák a lángokat – számolt be a Sky News.

Zelenszkij hozzátette, miszerint kora reggel -3,4 Celsius-fok volt a hőmérséklet, és Kijev 70 százalékában továbbra is áramszünet volt, hozzátéve, hogy igyekeznek többféle szolgáltatást mielőbb visszakapcsolni.