Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Zelenszkij: Az ukrán fegyveres erők fokozatosan előretörnek Herszonban

Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetõkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Czinder Tímea

2022. július 25. - 13:21

Az ukrán vezető szerint az oroszok nem tudják megvetni a lábukat a támadás alatt álló területen, Moszkva szövetségesei pedig előre ittak a medve bőrére.

Volodimir Zelenszkij elnök videóbeszédében arról számolt be, az ukrán fegyveres erők kitartása meghozta a várt sikert, a katonák ugyanis fokozatosan előrenyomulnak Herszon megyében, lehetetlenné téve, hogy a megszállók megvessék ott a lábukat.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

„Bizonyos tekintetben ez a nap ugyanolyan, mint a többi: rakétacsapások, heves csaták szerte a fronton – Donbászban, Harkiv régióban -, ismételt bombázás. Ez a nap azonban egy újabb perspektívát is kínál arra vonatkozóan, mennyit haladtunk a győzelmünk fel. El fog jönni.

Elsősorban Herszonról beszélek. Az agresszorok megpróbálták megvetni ott a lábukat. Támogatóik pimasz kijelentéseket tettek, amit oroszul a találó shapkozakidatelstvo szóval jellemeznek. De segített ez nekik? Az ukrán fegyveres erők lépésről lépésre haladnak előre a megyében” – idézte Zelenszkijt a Pravda.

Az ukrán elnök által idézet orosz szó, a shapkozakidatelstvo szó szerint kalapdobálást jelent, utalva rá, hogy Moszkva szövetségesei milyen arrogánsan hittek a győzelemben.