Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Így szabályozná a YouTube a mesterséges intelligenciával előállított tartalmakat

Mint kiderült, a videómegosztó az MI által generált zenei tartalmakkal szemben is erőteljesebben lép majd fel.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Napjaink leggyorsabban fejlődő technológiáját, a mesterséges intelligenciát már számos dologra lehet használni, így jó és rossz célokra is. Ez utóbbi a YouTube-on könnyen megtévesztheti a nézőket, és akár dezinformáció terjesztéséhez is vezethet.

Ennek megoldására a YouTube hamarosan megköveteli majd a tartalomgyártóktól, hogy jelezzék, ha egy videóban mesterséges intelligenciát használnak – szúrta ki a 24.hu a 9to5Google beszámolóját. Hozzáteszik, egyelőre kérdéses, mely videók esetében kell majd feltüntetni az MI használatát, ám az tény, hogy a lépés elég sok alkotót érinthet. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

A Google szerint a jelölést a valósághű anyagoknál kell majd használni, függetlenül attól, hogy az az MI által szimplán csak módosított vagy teljesen szintetikus. A megkülönböztető jelzés elhelyezése a rövid és a hosszú videókon egyaránt kötelező lesz – hangsúlyozzák.

A YouTube tájékoztatásából az is kiderül, miszerint az olyan érzékeny témáknál, mint például a választások, a folyamatban lévő háborúk, vagy fegyveres konfliktusok, valamint az egészségügyi és más, súlyos témáknál az MI-címkék használatát még inkább figyelembe fogják venni.

Azok, akik elmulasztják az ilyen tartalmak megjelölését, az érintett tartalmak eltávolítására, valamint a YouTube Partnerprogramjából való kitiltásra számíthatnak. Megjegyzik, a videómegosztó az MI által generált zenei tartalmakkal szemben is erőteljesebben lép majd fel. A zenei kiadók így kérhetik az olyan, MI által generált zenei tartalmak eltávolítását, amelyek egy előadó egyedi énekhangját, vagy zenéjét utánozzák.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.