Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,627 $

Az Egyesült Királyságban az AI segítségével szorítanák vissza a kórházi felvételeket

Ráadásul nem is akárhogyan: az emberek étkezési és ivási szokásait az otthoni okoseszközeiken keresztül monitoroznák.

Fotó: Depositphotos
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) egy Buckinghamshire-ben indított kísérleti program keretében az emberek otthonában található vízforralókat és a hűtőszekrényeket követik nyomon a mesterséges intelligencia (AI) segítségével, hogy monitorozzák az emberek étkezési és ivási szokásait.

E nem mindennapi program lényege, hogy csökkentsék az „elkerülhető” kórházi felvételeket a zsúfolt téli időszak előtt: az NHS England ugyanis korábban nem látott várólistákkal küzd, jelenleg ugyanis 7,77 millió ember vár időpontra, ami a legmagasabb érték a feljegyzések 2007-es kezdete óta. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A rendszer lényege, hogy a betegek szokásait jelzik a gondozó csapatoknak, akik aztán beszélnek az érintettekkel, hogy megpróbálják megoldani a problémáikat. Ezt követően különböző módon segíthetnek nekik, például takarítással, bevásárlással és élelmiszercsomagok kiszállításával.

Birminghamben az NHS egy olyan előrejelző algoritmust próbál ki, mellyel várakozásaik szerint megelőzhető lesz akár több ezer kórházi vagy háziorvosi látogatás, s ehelyett szociális ellátási intézkedéseket kínál a leginkább veszélyeztetetteknek.

Az NHS közlése szerint a következő két évben a rendszer célja, hogy megelőzzön mintegy 4500 felesleges sürgősségi betegellátást, valamint 17 ezer éjszakai kórházi tartózkodást és 23 ezer háziorvosi rendelést.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.