Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Az elbizonytalanodó felhasználóknak segít a YouTube-ra érkező varázsgomb

A videómegosztónál már tesztelik a megoldást, sőt néhány felhasználónál már elérhető a lehetőség.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A YouTube-on mára már videók végtelen tárháza érhető el, a bőség zavara miatt azonban előfordulhat, hogy néha nem is tudjuk, mit szeretnénk megnézni. Erre kínál most megoldást egy igazi varázsgomb, amely segít dönteni: véletlenszerűen kiválaszt és elindít egy videót.

A hvg.hu az Android Police-ra hivatkozva azt írja, a videómegosztónál már tesztelik a megoldást, sőt néhány felhasználónál már elérhető a lehetőség. Először csak a Shorts nevű, rövid videós formátumoknál lehetett látni, ám a The Verge szerint már a normál videók között is megjelent. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Utóbbi lap egy képernyőképet is megosztott az újdonságról, mely két videó között bukkant fel. Megjelent ugyanis angolul az a szöveg, hogy: „Nem tudod eldönteni, mit nézz?”, alatta pedig a „Próbálj ki egy új módot a videók felfedezésére” felirat.

Legalul ott van egy gomb, melyen a „Játssz valamit” szöveg áll, erre rákattintva pedig elindul egy véletlenszerű videó. A HVG megjegyzi, egyelőre semmilyen hivatalos megerősítés nincs a cég oldaláról, hogy mikor és hol jelenhet meg ez az új funkció, ám valószínűnek tartják, hogy rövidesen globálisan is bevezeti azt a YouTube.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a platform ezentúl nem ajánl bizonyos típusú tartalmakat a tinédzsereknek: felismerték, hogy bizonyos tartalomkategóriák „egyetlen videóként ártalmatlanok lehetnek, de egyes tizenévesek számára problémásak lehetnek, ha ismétlődően nézik őket”.