Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Xavit elszomorították a drukkerek, akik a Barca kiesésének szurkoltak

Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a Barca végül 1-0-ra legyőzte az Athletic Bilbao csapatát, az ellenfél szurkolóinak megnyilvánulásai mély nyomot hagytak Xaviban.

Xavi Hernandez elárulta, meglepte és elszomorította, hogy az Athletic Bilbao szurkolói látványosan ellenségesen viselkedtek a mérkőzésen, mely vasárnapi meccset a Barca nyerte 1-0-s végeredménnyel.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A mérkőzés egyetlen gólját Raphinha szerezte, ezzel pedig sikeresen visszaállította a Barca kilencpontos előnyét a LaLiga élén, miközben az Athletic szurkolói tomboltak, azt állítva, hogy a Barca “kedvező bánásmódot vásárolt” a játékvezetőktől.

Az ESPN jelentése szerint a hazai közönség a mérkőzés első félidejében “maffia $” feliratú bankjegyeket és a Barca jelvényét dobálták a pályára, miközben azt skandálták, hogy Xavi csapatát vissza kellene sorolni a másodosztályba. Xavi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott a történtek kapcsán:

“Tisztelem a San Mames-i szurkolókat. Mindig is jól bántak vele, de most meglepett a Barcával szembeni ellenséges hangulat. Szomorú volt látni. A Barcát idő előtt elítélik, ami szerintem nem tesz jót a társadalomnak. Mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, és én mindet tiszteletben is tartom: akár egyetértek velük, akár nem. De ez most elszomorított.”

Amikor arról kérdezték, hogy a közelgő mérkőzéseken is hasonló hangulatra számít-e, és hogy mindez hatással van-e a játékosokra, Xavi keserűen csak úgy felelt:

“Nincs semmi más hozzáfűznivalóm, csak annyi, hogy elszomorít. Nem beszéltünk erről az öltözőben a játékosokkal. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és a futballra koncentrálunk. Mindannyian profik vagyunk.”