Clouds
21 Budapest
Dollár
358,81 Ft
Euró
387,22 Ft
Font
439,35 Ft
Bitcoin
28,578 $

Mióta itt jártál:

Hiába jött a végén a dráma, a Barcelona újabb győzelmével megtartotta előnyét

MTI/EPA/Javier Zorrilla
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Athletic Bilbao volt az ellenfél, a hajrában Inaki Williams majdnem elrontotta Xaviék örömét.

A Barcelona úgy lépett pályára Bilbaóban, hogy tisztában voltak vele, a Real Madrid már letudta a „kötelezőt”, és nyert az Espanyol ellen, amivel meccselőnyben 6 pontra olvadt a hátrányuk.

Soron kívül Szokatlan jelenség: 5 bolygó sorakozik fel egy szivárvány alakzatban

Xavi együttesének az elmúlt hetekben komoly nehézségekkel kellett megküzdenie, ám a sérülések sokasága ellenére is legyőzték a Real Madridot a Spanyol Kupában, a bajnokságban pedig a Valenciát, így utaztak a San Mamésba, ahol teltház várta a csapatokat, és ahol már Lewandowski is újra pályára léphetett.

A Barcelona játékán egyértelműen látszott, hogy kivárásos taktikára építkeznek, az adok-kapokból azonban mindkét együttes szerezhetett volna gólt, ám Lewandowski óriási helyzete után egy Bilbaó-akcióból is csupán kapufa lett.

A gólra egészen az első játékrész hajrájáig kellett várni, amikor Raphinha jobbal eresztett el egy életerős lövést, ami a kapuban kötött ki, rövid videózás után pedig az is kiderült, hogy Busquets passza során nem tartózkodott lesen a brazil.

A második 45 perc eleje ismét leginkább Lewandowski pillanatairól szólt, az Athletic azonban egyre többször jelezte: mindent megtesznek az egyenlítésért. Ez a 72. percben majdnem sikerült is, ám a hazai kapufa ismét a vendégekkel volt.

Aztán a 87-ben már nem, Inaki Williams kapott pazar kiugratást, Ter Stegen tehetetlen volt, és bár lesről nem lehetett szó, a támadás indításakor kezezés történt, így a gólt érvénytelenítették. A mérkőzés végén teljesen beszorult a Barcelona, az Athletic ellőtte minden puskaporát a hétperces ráadás során, ám hiába, végül nem jött össze az egyenlítő találat.

A Barcelona ezzel ismét óriási lépést tett a bajnoki cím felé, Raphinha pedig sorozatban a második mérkőzésén szerzett döntő találatot. Nélküle most nagy bajban lenne Xavi csapata, így viszont továbbra is 9 pont az előnyük a Real Madriddal szemben.

Lazításra azonban nincs idő, egy hét múlva ismét sorsdöntő mérkőzés következik a bajnokság szempontjából, újabb El Clásico jön ugyanis, ám ezúttal a Camp Nouban találkozik a Barcelona és a Real Madrid.