Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

A Wizz Air venné át a becsődölt román légitársaság helyét

Fotó: belladonnasola / Twenty20

Bense Róbert

2022. október 21. - 22:28

A Blue Air járatfelfüggesztését követően egyből lépett a Wizz Air, ezzel is erősítve romániai jelenlétét.

Az elmúlt hónapokban egyértelművé vált, hogy a román Blue Air nagy bajban van, mostanra pedig már odáig jutottak, hogy fel kellett függeszteni a járataikat. Erre reagált a Wizz Air, a célok azonban hosszabb távra mutatnak.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Most még csupán három új útvonalat vezetett be Romániában a Wizz Air, mellette pedig növelték is a járataik számát, a jövőben viszont az ország új nemzeti légitársaságává szeretnének előrelépni – ezt maga a vezérigazgató mondta.

„Tettünk lépéseket előre, de nem teljesen, mert egyszerűen nincs több szabad kapacitásunk jelenleg, hiába van 171 gépünk, azok ugyanis repülnek. Nem tudjuk ennyire gyorsan mozgatni a gépeinket, de meglátjuk, hogy mit tehetünk jövőre” – nyilatkozta Váradi József.

„Szeretnénk gyakorlatilag Románia nemzeti légi szállítójává válni”- tette hozzá Váradi, aki a Tarom román nemzeti légitársaság kapcsán is kifejtette álláspontját: „Nem tudom elemezni a Tarom helyzetét, nem ismerem a kormány szándékait. Nem számítunk a Tarom összeomlására, da he bekövetkezik, reagálni fogunk a helyzetre.”

A Wizz Air jelenleg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága, mintegy 6500 alkalmazottal, valamint 190 úticéllal. Csaknem 23%-os a piaci részesedésük – emlékeztetett a Maszol.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.