Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Vitézy Dávid azt szorgalmazza, hogy Karácsony Gergely inkább mondjon le.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hétfőn egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy ahogyan arra korábban ígéretet tett, hétfőn beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérte.

Szinte azonnal reagált a bejelentésre Vitézy Dávid is, aki korábban kérvényezte az érvénytelen szavazatok újraszámlálását. Ennek eredményeképpen az újraszámlálás után kihirdették, hogy másodjára is Karácsony Gergely nyerte a budapesti főpolgármester-választást.

Vitézy Karácsony hétfői bejelentésére egy Facebook-bejegyzésben reagált, közölve, hogy amennyiben a Kúria nem ad helyt Karácsony Gergely főpolgármester indítványának, úgy „újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni”. Vitézy úgy folytatta:

„Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.
A minden jelöltet megillető jogorvoslati joggal természetesen én is éltem, és ezáltal többek között két kerület kapcsán csatlakoztam Karácsony Gergelyhez: a IV. és a VII. kerületben. Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Végezetül reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával „égre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal”.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.