Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Venezuelai szavazók az I. kerületben: a polgármester is megszólalt az ügyben

Böröcz László szerint már az előző két választáson is a kerületben voltak a venezuelaiak, de amikor a baloldal nyert, senki sem foglalkozott velük.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A választás eredményei által kiderült, öt év után visszavette a kerületet a Fidesz–KDNP: Böröcz László került ki győztesként, aki nemrégiben az ATV Start című műsorának vendége volt. Ott egyebek mellett arról kérdezték, hogyan fog együttműködni az MSZP-DK-Párbeszéd által indított Karácsony Gergely főpolgármesterrel, mire a megválasztott polgármester úgy felelt: neki az az elsődleges feladata, hogy az I. kerület érdekeit képviselje, és keresse az együttműködést mindenkivel, aki a kerület fejlődésében érdekelt. „Ilyen a magyar kormány és ilyen a fővárosi önkormányzat is” – tette hozzá.

De a műsorvezető azt is megemlítette, hogy Böröcz 463 szavazattal verte meg ellenfelét, V. Naszályi Mártát, miközben 800-nál is több venezuelai menekültet jelentettek be a kerületbe a Máltai Szeretetszolgálat egyik ingatlanába. Már korábban felmerültek arra vonatkozó spekulációk, hogy az ő szavazataiknak lehet jelentősége a végeredmény szempontjából – jegyzik meg. Böröcz László ezzel kapcsolatban felidézte a 444.hu cikkét – akik nem vádolhatók kormánypárti elfogultsággal – amelyben leírták, hogy a venezuelaiakkal való riogatásnak semmilyen alapja nem volt. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

„Az a pár tucat venezuelai magyar, aki szavazott vasárnap este, semmilyen formában nem befolyásolta a végeredményt. Ebben a körzetben – ez a 4-es számú szavazókör – az átlagos részvétel fele volt annak, mint a kerület többi részében, tehát láthatóan nem mentek el az oda bejelentett emberek. És ha jól emlékszem, én 289 vagy 290 szavazatot kaptam, V. Naszályi Márta pedig 150 vagy 160-at” – fogalmazott a polgármester, aki szerint vannak, akik megpróbálják megbélyegezni ezt a közösséget, miközben minden joguk megvolt a szavazásra.

Egyúttal kiemelte: nem igaz, hogy szervezett betelepítés zajlott a kerületbe. „A Máltai Szeretetszolgálat végzi a Venezuelából hazaköltözött magyar állampolgárok integrációs folyamatát az országban. Ehhez biztosítanak nekik állandó lakcímet. Nem most csinálták ezt, ez 2018 óta így van. 2019-ben nyert V. Naszályi Márta, akkor senkit nem érdekelt. 2022-ben szintén a baloldal nyert a választásokon, akkor senkit nem érdekelt. Most, hogy kikaptak 2024-ben, most érdekes lett, hogy oda be vannak jelentve ennyien” – fogalmazott Böröcz László.

Korábban azt is megírtuk, hogy a XII. kerület frissen megválasztott polgármestere, Kovács Gergely elmondta, annak ellenére, hogy milliókat költöttek a lejáratására, minden kerületinek a polgármestere akar lenni. De az is szóba került, Toroczkai László „megfenyegette”, hogy a Mi Hazánkkal találja magát szembe, ha hozzányúl a Turul-szoborhoz. Erről Kovács annyit mondott: „Engem kerületi ügyekben a szakmai vélemény érdekel és a lakosság véleménye érdekel. Toroczkai László véleménye nem érdekel”.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.