Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Kitiltja az autósokat Mallorca egyik legszebb települése

A tilalom eredetileg csak a hétvégékre szólt, de immár a hét minden napjára kiterjesztették. A lakosok már most érzik a jótékony változást.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mallorca egyik legszebb települése megtiltotta a nem helyi lakosoknak, hogy autóval áthaladhassanak rajta, válaszul a tömegturizmusra, amely egyesek szerint tönkreteszi az egész környéket. A beszámoló szerint a Fornalutx melletti Biniaraixban már korábban is érvényben volt a tilalom, de az csak a hétvégékre szólt, hétfőtől azonban a turisták már egyik nap sem mehetnek be autóval a településre.

A Daily Star szerint többnyelvű táblákat is kihelyeztek, amelyen felhívják a turisták figyelmét a változásra, s a tilalom egyedül Biniaraix, valamint a szomszédos Soller és Fornalutx lakóira nem vonatkozik. Mint írják, a változtatás miatt nem lesz annyi dugó, a helyiek számára pedig nem lesz olyan körülményes az autóval való közlekedés. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

A The Mallorca Daily Bulletin szerint már most több lakos arról számolt be, hogy látják a jótékony változást, amely miatt Soller lakói is követelni kezdték, hogy a vezetés tegyen hasonló lépéseket a közlekedési problémák megoldására. Ezzel Carlos Darder tanácsos is egyetértett, aki szerint „nem ülhetünk tétlenül”, amíg rosszabb nem lesz a helyzet, változásra most van szükség.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.