Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,668 $

Íme az otthonfelújítási program új, jóval kedvezőbb szabályai

Ennek nagyon sokan fognak örülni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Milivoj Kuhar
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfői tájékoztatása szerint július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás.

A kölcsönkérelem július 1-jétől nyújtható be az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban, a végleges felhívás pedig június 17-én délután jelenik meg a palyazat.gov.hu oldalon. Soron kívül Hiába az átoltottság, egyre nő a szamárköhögéses esetek száma

Fontos információ, hogy az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére a kormány döntése alapján még kedvezőbb feltételekkel igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön.

A programban kamatmentes kölcsönnel és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segítik és ösztönzik a családi házak energetikai korszerűsítését: az uniós forrásból biztosított, 108 milliárd forintos keretösszegből a becslések szerint mintegy 20 ezer lakóépületen valósulhatnak meg fejlesztések.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Most pedig mutatjuk a legfontosabb és a legtöbbeket érintő újdonságokat:

  • a futamidő a korábban tervezett 8 évről a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 évre emelkedett;
  • a havi törlesztőrészlet így az előzőleg kalkulált 25-36 ezer forinttal szemben 14-25 ezer forint lehet, e többletkiadás tehát még nagyobb arányban, akár teljes egészében is megtérülhet a családok rezsijének csökkenésében;
  • bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése;
  • új, korszerű, műanyag szerkezetű nyílászáró mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése is támogatott;
  • az EPS hőszigetelés mellett a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok közé került;
  • a saját forrásba beszámíthatóvá vált a lakástakarékpénztári megtakarítás;
  • a 30 százalékos energia-megtakarítás elérése érdekében az elszámolható saját forráson felül további el nem számolható egyéb forrás is felhasználható az ingatlan korszerűsítéshez.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.