Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,53 Ft
Font
465,76 Ft
Bitcoin
63,573 $

Magyar Péterék mindent boríthatnak?

Vitézy Dávid is elismerte, nem Karácsony Gergellyel fog egyetérteni, hanem vélhetően a Tisza Párttal.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nehéz megjósolni, mi várható a Fővárosi Közgyűlés következő öt évében, de az egyik sarkalatos és egyelőre nyitott kérdés az lesz, hogy az újonnan bekerült Tisza párt képviselői mennyire támogatják Gyurcsány Ferenc befolyásának megmaradását – vélekedik a Metropol. Kiemelik: egyértelműen a DK bukta a legnagyobbat a választáson, az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt csupán hét mandátuma van. Mindez kihat Karácsony Gergely személyére, hiszen a szintén baloldali Tisza párt frissen bekerült káderei is bejelentkezhetnek majd a pénzért és a befolyásért a fővárosban.

A lap szerint az kétségtelen, hogy a Fidesz–KDNP tíztagú frakciója azon lesz, hogy megakadályozza a teljesítmény nélküli kifizetéseket, és szakemberek töltsék be a fontos pozíciókat. Vitézy Dávid célja hasonló: nagy vonalakban elárulta, hogyan is képzeli a szövetségeket, a többségi szavazásokat és a főpolgármesterrel való együttműködését, de neki mindössze három képviselője lesz. Soron kívül Fokozott rendőri jelenlét várható Budapest bulinegyedében

Ő nagyon távolinak érzi, hogy a jövőben jó együttműködés alakulhatna ki közte és Karácsony Gergely között, mivel a főpolgármester durva, mocskolódó hangot ütött meg vele szemben a kampányban.

„Én szakmai ügyek mentén szeretnék Budapest jobbá tételén dolgozni. Lehet például, hogy közlekedési kérdésekben a DK-val nagy vitáink lesznek, hiszen ők eddig inkább visszafelé húzták a közlekedéspolitikát. Abban például, hogy ne politikai kifizetőhelyként működjenek a fővárosi cégek igazgatóságai és ne Draskovics Tibor üljön újabb öt évig ennek igazgatóságában, nem Karácsonnyal fogok egyetérteni, hanem vélhetően a Tisza Párttal” – fogalmazott Vitézy Dávid.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Mint azt megírtuk, immár hivatalos: az újraszámlálást követően is Karácsony Gergely maradt az élen, bár mindösszesen csak 41 szavazatkülönbséggel. Az ezzel kapcsolatos részleteket ebben a cikkben fejtettük ki bővebben. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy a főpolgármester egyvalakinek külön köszönetet mondott, ugyanis ennek a személynek különösen nagy hálával tartozik. Minderről őszintén beszélt egy nyílt posztban.

Magyarország szavazati jogának felfüggesztését kéri EP-képviselők egy csoportja

Hatvanhárom európai parlamenti képviselő levélben kérte az EU vezetőitől Magyarország szavazati jogának felfüggesztését.