Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Két hajószerencsétlenség történt Olaszország partjainál, 11 ember életét vesztette

Több tucatnyian pedig eltűntek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesca Ruta
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian értesülései szerint legkevesebb 11 bevándorló vesztette életét, s több tucatnyian eltűntek, miután két hajó is hajótörést szenvedett Dél-Olaszország partjainál.

Egy német segélyszervezet által vezetett mentőhajó 51 embert mentett ki a vízből, egy süllyedő fahajóból. Ez volt az első vízi jármű, mely hajótörést szenvedett. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

A RESQSHIP csoport tájékoztatása szerint az 51 kimentett közül ketten eszméletlenek voltak, a fahajó alsó fedélzetén pedig 11 holttestre bukkantak. Az ENSZ ügynökségeinek közlése szerint a második hajótörés az olaszországi Calabria régiótól mintegy 200 kilométerre keletre történt.

Egy Törökországból nyolc nappal korábban elindult hajó kigyulladt és felborult, a szerencsétlenség után pedig legkevesebb 12 bevándorlót sikerült kimenteni a vízből. Az ügynökségek megjegyezték, a második hajótörésben érintettek Iránból, Irakból és Szíriából érkeztek.

A Calabria közelében hajótörést szenvedett hajó utasai közül 50 embert még mindig keresnek, feltételezhetően ennyien tartózkodtak még a fedélzeten.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.