Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Szlovák győzelem hozta el a 2024-es Eb eddigi legnagyobb meglepetését

Bár Belgium kétszer is betalált a mérkőzés folyamán, a VAR mindkétszer közbeszólt, így végül nagy meglepetésre Szlovákia nyerte a találkozót.

...svg content...Fotó: A szlovák Ivan Schranz (b) gólt lő Koen Casteels belga kapusnak a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja első fordulójának Belgium - Szlovákia mérkőzésén a frankfurti Waldstadionban 2024. június 17-én. MTI/AP/DPA/Swen Pf'rtner
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, meglehetősen sima volt a román-ukrán mérkőzés az Európa-bajnokság E-csoportjában. 3-0-ra verte Románia Ukrajnát, akik nemigazán tudtak mit kezdeni a helyzettel, miközben a románok kihasználták a lehetőségeiket.

A csoport két másik szereplője, Belgium és Szlovákia 18 órától csapott össze. Előzetesen a belgákat messze esélyesebbnek tartották, a szakértők többgólos különbséget jósoltak, és látván a kereteket, ez benne lehetett a pakliban, bár Szlovákia már nem egyszer bizonyította, képes meglepetésekre. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Nem éppen papírforma szerint kezdődött a mérkőzés, amire nem sokan fogadtak volna, miután a 7. percben a belgák összehoztak egy gólt a szlovákoknak. Hiába reklamáltak lest, Schranz teljesen szabályos gólt szerzett, így hamar megszerezték a vezetést a kissé összeszedetlen és kapkodó Belgium ellen.

Olyannyira rosszul alakult a belgák számára az első félidő, hogy még hálásak is lehettek az egygólos hátrányért. Ha Szlovákia élesebb, még nehezebb helyzetbe hozhatta volna a sokkal esélyesebbnek tartott ellenfelet.

A második félidő a várakozásoknak megfelelően belga nyomással kezdődött, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye, vagyis egy ideig mindenképpen így tűnt, ám a VAR döntése szerint Lukaku lesről szerzett gólt, így maradt a szlovák vezetés.

Ezt követően inkább kisebb, mintsem nagyobb helyzetekkel folytatódott a mérkőzés, a szlovákoknak néhány pontrúgás, míg a belgáknak Lukaku jelentette a legnagyobb gólszerzési lehetőséget, ám a belgák által várt egyenlítő találatra egészen a 86. percig kellett várni.

Ekkor Openda futott el szépen a bal oldalon, ahol először lerázta védőjét, majd tökéletesen passzolt középre, ahol Lukaku egy higgadt mozdulattal a kapuba juttatta a labdát. Csakhogy sokáig ennek a gólnak sem örülhettek a belgák, ugyanis a VAR ezt az esetet is visszanézte, mely során kiderült, hogy Openda ha minimálisan is, de kézzel is megérintette a labdát annak átvételekor, így ezt a gólt is törölték a belgák neve mellől.

A tartalék játékvezető hét perc hosszabbítást jelzett, ám ezalatt az idő alatt már sem a belgák, sem pedig a szlovákok nem tudtak kialakítani érdemleges helyzeteket, így a mérkőzés végül mindenki nagy meglepetésére a szlovákok győzelmével zárult, ami nehéz helyzetbe hozhatja a belgákat a folytatást illetően.

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.