Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Antiszemita, nácirajongó, fehérellenes BLM-támogató volt a wisconsini gázoló

Fotó: EPA/Tannen Maury
not image

Nagy Noel

2021. november 24. - 11:31

Legalább 6 ember elhunyt és további 50 ember megsebesült, miután Darrell Brooks nagy sebességgel belehajtott az SUV-jával egy wisconsini karácsonyi ünnepségre.

Minden átlagosan indult a Wisconsin állambeli Waukesha városkájának karácsonyi rendezvényén, gyermekek és idősek is tartottak előadásokat. Ekkor azonban megjelent Darrell Brooks Jr, aki a piros SUV gépjárművével a tömegbe hajtott.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A hat ember életét követelő gázolás elkövetője meglehetősen sokszínű karakter, de semmiképpen sem mondható rá, hogy egy tiszta és nemes lélek. Brooks, aki ’MathBoi Fly’ néven még rapszámokat is adott ki, elítélt szexuális bűnöző volt.

A The Post Millenial hírportál pedig most végignézte Brooks közösségi médiáját, amely aggasztó képet festett fel: ez az ember hemzsegett a gyűlölettől. Számos olyan posztot lehetett találni nála, amely lázadásokra, a rendőrök és a fehérek bántalmazására bíztatott.

Brooks gyűlölete meglehetősen szerteágazó volt, ugyanis nemcsak a fehéreket és a rendőröket utálta, hanem az LMBTQ-közösséget is erősen támadta, de leginkább az antiszemitizmusa volt feltűnő, meggyőződéses zsidógyűlölő volt.

A hírportál talált olyan posztot is Brooksnál, amelyben nyíltan kifejezte támogatását Adolf Hitler és antiszemita nézetei iránt, valamint olyan mémeket is megosztott, amelyekben szélsőséges „viccek” szerepeltek a zsidók kárára.

Brooks szélsőségesen rasszista volt a fehérekkel szemben, így nem csak a Black Lives Matter mozgalmat támogatta, hanem olyan mémeket is megosztott, amelyen fehér emberek szednek gyapotot, miközben „fekete gazdáik” verik őket.

Brooks még egy videóban be is ismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy nevadai lánnyal, akit még teherbe is ejtett akkor, amikor csak 15 éves volt. A videón ráadásul az is hallatszik, hogy minden felelősséget megpróbál lerázni magáról:

„Nem tudtam, hogy a ri**** 16 éves”

A rasszista férfi ráadásul egy héttel a brutális gázolás elkövetése előtt is rendőrszobán ült családon belüli erőszak miatt, de akkor letették érte az 1000 dolláros óvadékot. Akkor a vád állítólag az volt ellene, hogy elütötte egyik gyermeke édesanyját.

Az eset pedig már csak azért is szerencsétlen, mert az amerikai közélet meglehetősen feszült Kyle Rittenhouse felmentése óta. A fiatalról bebizonyosodott, hogy jogos védelmet gyakorolt a kenoshai lövöldözés során, azonban ezt az USA liberális fele nem akarja egyelőre elfogadni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.